Het verhaal van de hitlerjugend

Het verhaal van de hitlerjugend - Brenda Ralph Lewis | Nextbestfoodprocessors.com

...eken. Het verhaal van de Hitlerjugend . het onthullende ... MI5 hield Hitlerjugend in de gaten | Historiek ... ... Tussen 1933 en 1945 was de overgrote meerderheid van de Duitse jongens lid van de Hitlerjugend, de jongerenafdeling van de nazi-partij. Jongens leerden er de credo's van het nationaal-socialisme en oefenden er voor hun latere militaire dienst. Het verhaal van de Hitlerjugend . Brenda Ralph Lewis, Het verhaal van de Hitler Jugend. Het onthullende portret van de nazi-jeugdbeweging in het Derde Rijk (uitg. Deltas, Aartselaar 2011), 192 blz., prijs € 14,95. D ... Het verhaal van de Hitlerjugend ... . Deltas, Aartselaar 2011), 192 blz., prijs € 14,95. De Britse schrijfster Brenda Ralph Lewis is bekend van informatieve (jeugd)boeken over velerlei onderwerpen, van Anne Frank tot ... Het verhaal van de Hitlerjugend. HET VERHAAL VAN DE HITLERJUGEND Een onthullende kijk op de nazi-organisatie die het leven van miljoenen Duitse kinderen bepaalde Tussen 1933 en 1945 was de overgrote meerderheid van de Duitse jongens lid van de Hitlerjugend, de jongerenafdeling van de nazi-partij. Jongens leerden er de credo's van het nationaal-socialisme en oefenden er voor hun latere ... Het verhaal van de Hitler Jugend Subtitel: Een onthullende kijk op de nazi-organisatie die het leven van miljoenen Duitse kinderen bepaalde ISBN10: 9024381576 ISBN13: 9789024381579 Schrijver: Lewis, Brenda Ralph Vertaler: Geuring, Piet Hein Aantal pagina's: 188 Uitgever: Deltas Plaats van uitgifte: Aartselaar, België Beschrijving: Het verhaal van de Hitlerjugend. Het verhaal van de Hitlerjugend. september 25,...

INFORMATIE

AUTEUR
Brenda Ralph Lewis
DIMENSIE
9,48 MB
BESTANDSNAAM
Het verhaal van de hitlerjugend.pdf

OMSCHRIJVING

'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Mijn lessen zullen hard zijn. Zwakheid zal eruit geslagen worden. Een agressief actieve, dominerende, harde jeugd - daar ben ik op uit.' Adolf HitlerTussen 1933 en 1945 was de overgrote meerderheid van de Duitse jongens lid van de Hitlerjugend, de jongerenafdeling van de nazi-partij. Jongens leerden er de credo's van het nationaal-socialisme en oefenden er voor hun latere militaire dienst.Brenda Ralph Lewis laat zien hoe de nazi's een hele generatie jongeren gemanipuleerd en gebruikt hebben om hun machtsposities veilig te stellen. Ze volgt de ontwikkeling van de jeugdorganisatie vanaf de eerste dagen van de NSDAP, een periode waarin de Hitlerjeugd nog moest concurreren met andere jeugdgroepen, tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.Het fraai met zwartwitfoto's geïllustreerde boek geeft een gedetailleerd beeld van de wijze waarop de nazi's Duitse jongeren getraumatiseerd en van hun jeugd, en in verschillende gevallen zelfs van hun leven, beroofd hebben.

Wil je het boek lezen?Het verhaal van de hitlerjugend in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brenda Ralph Lewis. Lezen Het verhaal van de hitlerjugend Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN