De geur van hooi

De geur van hooi - Giorgio Bassani | Nextbestfoodprocessors.com

...and van één boerenleven laat Hoogeveen zien hoe zowel het ambacht als het boerenleven ingrijpend veranderden door de intrede van ... De Bezige Bij - Bestellen - De geur van hooi ... ... De geur van hooi. De verhalen en romans van Giorgio Bassani vormen een ondeelbare eenheid. Ze spelen zich allemaal af in de stad Ferrara. Voor Bassani is die stad niet alleen een plattegrond, maar ook een voedingsbodem voor de herinnering, waardoor ieder verhaal en elke roman een tegenwicht vormt voor het wegvallen van het verleden. Doordat zijn personages in verschillende verhalen weer ... De geur van hooi | ISBN 9789403113005 direct en eenvoudig te bestellen ... Hooi - Wikipedia ... . Doordat zijn personages in verschillende verhalen weer ... De geur van hooi | ISBN 9789403113005 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In De geur van hooi vertelt journalist Tialda Hoogeveen aan de hand van het levensverhaal van Friese veeboer Siebe Peenstra (1923-2019) over de grote ontwikkelingen in de landbouw van de twintigste eeuw. Aan de hand van één boerenleven laat Hoogeveen zien hoe zowel het ambacht als het boerenleven ingrijpend veranderden door de intrede van de ... Aan de kleur en geur van het hooi kun je wel wat informatie over de droogperiode afleiden. Groen: hooi met een groene kleur en een frisse kruidige geur heeft kort op het land gelegen om te drogen (ca. 4 dagen). Het aandeel verteerbaar ruw eiwit is hoog, evenals de energiewaarde....

INFORMATIE

AUTEUR
Giorgio Bassani
DIMENSIE
9,42 MB
BESTANDSNAAM
De geur van hooi.pdf

OMSCHRIJVING

In De geur van hooi memoreert Giorgio Bassani zijn eigen leven. Hij verhaalt over de mensen die hij heeft ontmoet, de vakanties aan zee, en het geluk, het verdriet en de jaloezie die zijn leven hebben bepaald. Het is een verhaal over slechte hotels, armoedige dorpsfeesten, het hoofdkantoor van de politie en de joodse begraafplaats in Ferrara. Maar het is bovenal een herinnering aan de jaren dertig in Italië en het opkomende fascisme van Mussolini.De verhalen en romans van Giorgio Bassani zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een overweldigend portret van het Italië van na de oorlog. Ze spelen zich allemaal af in Ferrara, een stad in Noord-Italië die eeuwenlang het centrum van de joodse cultuur was, en waar Bassani zelf opgroeide. Voor Bassani is Ferrara een voedingsbodem voor de herinnering; ieder verhaal vormt een tegenwicht voor het wegvallen van het verleden.

Wil je het boek lezen?De geur van hooi in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Giorgio Bassani. Lezen De geur van hooi Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN