De bende van Magliana

De bende van Magliana - Giancarlo de Cataldo | Nextbestfoodprocessors.com

...idaties uit en verwierf door al die activiteiten een grote rijkdom ... 'De bende van Magliana heeft twee doelen en raakt in beide ... ... . Tussen 1975 en het begin van de jaren negentig hield een geheimzinnige bende Rome in een ijzeren greep. De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de Italiaanse geschiedenis: de rode Brigades kidnapten in 1978 de politicus Aldo Moro, de Russen vielen Afghanistan binnen in 1979 en een neofascistische groepering pleegde in 1980 een bloedige bomaanslag in De bende van Magliana is een boek waarin je begint en niet meer ophoudt voordat je alle 628 blz hebt gelezen. Het bijzondere van dit boek vind ik dat de misdaad van binnenuit ... bol.com | De bende van Magliana, Giancarlo de Cataldo ... ... . Het bijzondere van dit boek vind ik dat de misdaad van binnenuit beschreven, dwz vanuit het perspectief van de bendeleden. En of je nu wilt of niet je begint ze sympathiek te vinden de Dendy, de Kille en de Libanees en zelfs de Buffel. The Banda della Magliana (Italian pronunciation: [ˈbanda della maʎˈʎaːna], Magliana Gang) is an Italian criminal organization based in Rome founded in 1975. Given by the media, the name refers to the original neighborhood, the Magliana, of some of its members.. The Banda della Magliana was involved in criminal activities during the Italian years of lead (anni di piombo). De bende van Magliana bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. De bende van Magliana is een meesterlijke misdaadroman, niet alleen als het relaas van anderhalf decennium in de Italiaanse geschiedenis, maar evenzeer als onthutsend beeld van een crimineel netwerk. Een Romanzo criminale, zoals de oorspronkelijke titel luidt, met de misdaad in al haar facetten. De bende van Magliana | ISBN 9789048804818 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de Italiaanse geschiedenis: de Rode Brigades kidnapten in 1978 de politicus Aldo Moro, de Russen vielen in 1979 Afghanistan binnen en een neofascistische groepering pleegde in 1980 een bloedige bomaanslag in Bologna, waarbij meer dan honderd doden vielen. De bende van Magliana De Bende van Magliana (Italiaans: Banda della Magliana) was een criminele vereniging in Italië, genoemd naar de Romeinse wijk Magliana, waar een deel van de leden woonde. In de jaren zeventig en `80 maakte Italië kennis met een nieuwe criminele organisatie, de zogenaamde Banda della Magliana. De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de Italiaanse geschiedenis: de Rode Brigades kidna...

INFORMATIE

AUTEUR
Giancarlo de Cataldo
DIMENSIE
12,94 MB
BESTANDSNAAM
De bende van Magliana.pdf

OMSCHRIJVING

Tussen 1975 en het begin van de jaren negentig hield een geheimzinnige bende Rome in een ijzeren greep. De bende van Magliana ontstond op een cruciaal moment in de Italiaanse geschiedenis: de Rode Brigades kidnapten in 1978 de politicus Aldo Moro, de Russen vielen in 1979 Afghanistan binnen en een neofascistische groepering pleegde in 1980 een bloedige bomaanslag in Bologna, waarbij meer dan honderd doden vielen.De bende van Magliana kende tientallen leden, en onderhield banden met de maffia, neofascistische terroristen, deviante afdelingen van de geheime dienst en diverse mysterieuze organisaties. Ze handelde in drugs en wapens, voerde liquidaties uit en verwierf grote rijkdom. Ook onderhield ze contacten op regeringsniveau: zo werd de bende gevraagd uit te zoeken wat de verblijfplaats van de ontvoerde Moro was, maar werd de ¿ correcte ¿ informatie door bepaalde politici genegeerd. Wel werd de bende gevraagd een journalist te liquideren die een dossier over Moro¿s detentie had samengesteld.Giancarlo De Cataldo toont in deze grondig gedocumenteerde en razend spannende thriller de vele dwarsverbanden en was zelf indertijd een van de rechters die talloze bendeleden de gevangenis in stuurde.

Wil je het boek lezen?De bende van Magliana in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Giancarlo de Cataldo. Lezen De bende van Magliana Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN