Gaudi

Gaudi - Rainer Zerbst | Nextbestfoodprocessors.com

...udi Art Barcelona Mozaiek beeldjes zijn kleurrijke beeldjes geïnspireerd op de architectuur en beelden van Antoni Gaudi ... Antoni Gaudí - Wikikids ... . Deze mozaiek design dierenbeeldjes zijn waterbestendig en vinden makkelijk een plekje buiten als mini tuinbeeld bij een vijver of in de tuinborder. Gaudì Fashion | Discover the unique style of the New Collection. Visit our official website gaudi-fashion.com Antoni Gaudi y Cornet Hoofdvraag: Wat was er zo vernieuwend aan Gaudí? Deelvragen: - Wat zijn typische eigenkenmerken in het werk van Gaudí? - Wat voor een bouwsels maakte Gaudí? - Kan je Gaudí in een stroming plaatsen, zoja welke? Biografie Gaudí werd geboren op 25 juni 1852 in Reus als zoon van een eenvoudige kopersmid. Wie Barcelona zegt, zegt modernisme. Terwijl in andere grote Europese steden eind negentiende eeuw art nouveau en juge ... Werken van Gaudí - Wikipedia ... . Wie Barcelona zegt, zegt modernisme. Terwijl in andere grote Europese steden eind negentiende eeuw art nouveau en jugendstil het modebeeld bepaalden, ontwikkelde zich in Catalonië een regionale variant op die kunststromingen: het Catalaans modernisme, dat onlosmakelijk verbonden is met Barcelona en de Catalaanse identiteit. Wat is het Catalaans modernisme? Antoni Gaudí, de grootste modernist ... Antonio Gaudi begon in 1884 met het ontwerpen van zijn beroemdste gebouw, de Sagrada Familia, en besteedde de rest van zijn leven aan het perfectioneren van dit ontwerp. In 1926 in de buurt van dit monument werd Gaudí aangereden door een tram en overleed later aan zijn verwondingen op een leeftijd van 74 jaar. Toen Gaudi net was afgestudeerd, was kunst in de stad Barcelona erg belangrijk. Rijke burgers omringden zich graag met kunstenaars als Gaudi. In de stad hadden ze 1 geloof, en was het verboden om een ander geloof in het openbaar te hebben. Gaudi had een ander geloof, en probeerde dat via zijn kunst zoveel mogelijk te verspreiden....

INFORMATIE

AUTEUR
Rainer Zerbst
DIMENSIE
4,56 MB
BESTANDSNAAM
Gaudi.pdf

OMSCHRIJVING

Iedereen die naar Barcelona gaat, komt langs de werken van Antoni Gaudí, de architect die kunstliefhebbers van over de hele wereld naar Spanje heeft getrokken. Het was in deze hoofdstad van Catalonië waar de beroemde meester van de architectuur bijna al zijn werken produceerde, zoals de villa’s voor de welgestelden, het uitgestrekte Park Güell (dat nu open is voor het publiek) en de beroemde kerk ontworpen ter ere van de Heilige Familie, een project dat meer dan 100 jaar geleden is gestart en nog steeds voltooid moet worden.Het leven van Antoni Gaudí was vol tegenstellingen. Als jonge man was hij lid van de Catalaanse nationalistische beweging en was kritisch ten opzichte van de kerk. Hijhield van de glamour van het sociale leven en het uiterlijk van een dandy, terwijl hij op latere leeftijd een Spartaans leven leidde. Gaudí is nooit getrouwd en wijdde zijn leven geheel aan zijn kunst: de architectuur.Zijn werken zijn uitgeroepen tot “rustgevende oases in een woestijn van functionele gebouwen” en als “kostbare juwelen in het uniforme grijs van rijen huizen” en de meester zelf werd uitgeroepen tot de “Dante van de architectuur”.

Wil je het boek lezen?Gaudi in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rainer Zerbst. Lezen Gaudi Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN