SINT-WALBURGISKERK IN ZUTPHEN

SINT-WALBURGISKERK IN ZUTPHEN - Frijhoff | Nextbestfoodprocessors.com

...gstijden van andere vestigingen van St Walburgiskerk Zutphen - op Openingstijden ... Sint-Walburgiskerk (Antwerpen) - Wikipedia ... .com. Twee jaar geleden maakte ik deze foto tijden een stadswandeling door Zutphen. Op de voorgrond een stadsboomgaard die net in bloei komt, dan de oude stadsmuur en daarachter de imposante Walburgiskerk die overal bovenuit torent. Het is de vijfde keer dat World Press Photo in Zutphen te zien. Net als de voorgaande jaren kiest de organisatie voor de Sint-Walburgiskerk (in de volksmond Walburgiskerk of Walburgkerk). De kerk is eeuwenoud met veel bijzonderheden. Let dus niet alleen op de foto's ... Home [www.walburgiskerk.nl] ... . De kerk is eeuwenoud met veel bijzonderheden. Let dus niet alleen op de foto's maar kijk ook om je heen naar de muur- en plafondschilderingen, […] Tijdens archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen is een bijzonder religieus beeld gevonden. De archeologen draaiden een plaat van kalksteen in de bodem om en troffen daar een rijk gebeeldhouwde sculptuur voor. Het beeld stelt God voor, tronend in een wolk met de rijksappel en keizerskroon....

INFORMATIE

AUTEUR
Frijhoff
DIMENSIE
10,54 MB
BESTANDSNAAM
SINT-WALBURGISKERK IN ZUTPHEN.pdf

OMSCHRIJVING

De Sint-Walburgiskerk bepaalt al vele eeuwen het silhouet van Zutphen. In de rijke geschiedenis van deze oude Hanzestad heeft de kerk, gewijd aan de heilige Walburgis, een vooraanstaande rol gespeeld. Het huidige kerkgebouw weerspiegelt nog steeds de trots en rijkdom van de inwoners van de stad in de late middeleeuwen. Tot nu toe ontbrak een diepgaande publicatie over oorsprong en betekenis van de kerk in de Zutphense samenleving. In die leemte wil dit boek voorzien. In de afgelopen jaren is bovendien op diverse onderzoeksterreinen vooruitgang geboekt: archeologisch en bouwhistorisch onderzoek hebben nieuw licht geworpen op de vroege ontstaansgeschiedenis van de kerk. Ook de bestudering van haar rijke archieven plaatst de ontwikkeling van de kerk, waaraan in de middeleeuwen een kapittel was verbonden, in een nieuw perspectief. De resultaten van dit onderzoek zijn nu in deze uitgave bijeengebracht.

Wil je het boek lezen?SINT-WALBURGISKERK IN ZUTPHEN in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frijhoff. Lezen SINT-WALBURGISKERK IN ZUTPHEN Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN