De man die miljoenen levens redde

De man die miljoenen levens redde - Herman Broers | Nextbestfoodprocessors.com

...ff is de uitvinder van de kunstnier. In De man die miljoenen levens redde vertelt Herman Broers het enerverende levensverhaal van deze fascinerende pionier, een arts, uitvinder, verzetsman en idealist die successen kende, maar ook grote persoonlijke offers bracht in een levenslange strijd om mensen op het randje van de dood terug te brengen naar een vreugdevol en menswaardig bestaan ... Boek: De man die miljoenen levens redde - Geschreven door ... ... . De man die miljoenen levens redde: dokter Willem Kolff 1911-2009 | Broers, Herman | ISBN: 9789460038976 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. De man die miljoenen levens redde van Herman Broers (boek, paperback, ISBN 9789460038976). Uitvinder-arts Willem Johan Kolff (1911-2009) is een van de belangrijkste medische pioniers die Nederland heeft... KAMPEN - In De man die miljoenen levens redde vertelt historisch journalist en oud-student in Kampen, Herman Broers het enerverende levensverhaal van fascinerende pionier, arts, ... De man die miljoenen levens redde door Herman Broers ... ... . De man die miljoenen levens redde van Herman Broers (boek, paperback, ISBN 9789460038976). Uitvinder-arts Willem Johan Kolff (1911-2009) is een van de belangrijkste medische pioniers die Nederland heeft... KAMPEN - In De man die miljoenen levens redde vertelt historisch journalist en oud-student in Kampen, Herman Broers het enerverende levensverhaal van fascinerende pionier, arts, uitvinder, verzetsman en idealist Willem Johan Kolff, die successen kende, maar ook grote persoonlijke offers bracht in een levenslange strijd om mensen op het randje van de dood terug te brengen naar een vreugdevol en ... In De man die miljoenen levens redde vertelt Herman Broers het enerverende levensverhaal van deze pionier, arts, uitvinder, verzetsman en idealist die successen kende, maar ook grote persoonlijke offers bracht in een levenslange strijd om mensen op het randje van de dood terug te brengen naar een vreugdevol en menswaardig bestaan. De man die miljoenen levens redde online bestellen bij Donner! Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden en ons privacybeleid . Bestel De man die miljoenen levens redde Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Broers
DIMENSIE
8,63 MB
BESTANDSNAAM
De man die miljoenen levens redde.pdf

OMSCHRIJVING

Uitvinder-arts Willem Johan Kolff (1911-2009) is een van de belangrijkste medische pioniers die Nederland heeft voortgebracht. Hij deed wat niemand voor hem had gedurfd: machines gebruiken om menselijke organen te vervangen. Direct na de Tweede Wereldoorlog, na moeilijke experimenten buiten het zicht van de bezetter, redde hij als eerste ter wereld een nierpatiënt het leven met een kunstmatige nier van worstenvel, rubberslangen, een naaimachinemotor, het koelsysteem van een t-Ford, aluminium uit een neergeschoten vliegtuig en een waterbak van een emaillefabrikant. Tijdens de oorlog redde hij honderden mensen uit handen van de Duitsers, bijvoorbeeld door ze 'ziek' te maken, te laten ontsnappen, te verstoppen of administratie te vervalsen. In 1950 vertrok Kolff met zijn gezin naar de Verenigde Staten waar hij een hart-longmachine en het kunsthart ontwikkelde en uitgroeide tot de mondiale vader van de kunstorganen. Hij werd vier keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de Geneeskunde, de enige prijs die hij nooit zou ontvangen. Inmiddels zijn anderen verder gegaan met zijn erfenis en wordt er hard gewerkt aan de draagbare kunstnier. In De man die miljoenen levens redde vertelt Herman Broers het enerverende levensverhaal van deze pionier, arts, uitvinder, verzetsman en idealist die successen kende, maar ook grote persoonlijke offers bracht in een levenslange strijd om mensen op het randje van de dood terug te brengen naar een vreugdevol en menswaardig bestaan. Herman Broers (1970) is historisch journalist. Hij schreef diverse boeken en biografieën.

Wil je het boek lezen?De man die miljoenen levens redde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Broers. Lezen De man die miljoenen levens redde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN