Reis naar het continent

Reis naar het continent - Mathieu Segers | Nextbestfoodprocessors.com

...oop Reis naar het continent van Segers. Mathieu met ISBN 9789035135215 ... Reis naar het continent Mathieu Segers - Maartenonline ... . Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Reizen naar Antarctica. Een Antarctica cruise is een unieke gelegenheid om een bezoek te brengen aan een regio op aarde die nog grotendeels ongewijzigd is gebleven sinds de tijd waarin Aristoteles de wereld het idee van een Terra Australis bezorgde.. Reizigers krijgen in Antarctica de kans om één van 's werelds grootste concentraties dieren in het wild te bezoeken. Christoffel Columbus, in het Spaans Cristóbal Colón (Genua, 1451 - ... Reis naar het continent door Mathieu Segers (Boek ... ... . Christoffel Columbus, in het Spaans Cristóbal Colón (Genua, 1451 - Valladolid, 1506) is een van de bekendste ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis.In 1492 "ontdekte" hij onder de Castiliaanse vlag (Castilië is een voorloper van Spanje) het werelddeel Amerika.Uiteraard zou je beter kunnen zeggen dat de oorspronkelijke bewoners van het continent Amerika de ontdekkers zijn, maar hun ... Over Reis naar het continent: 'Segers beheerst het materiaal en gebruikt het meesterlijk om zijn lezer mee op reis te nemen. Als gids wijst hij op bijzondere details en onderbelichte samenhangen. In een beeldende stijl schrijft Segers een spannend verhaal dat velen niet kennen en dat ook de ingewijden verrast.' Reis naar het continent. Als een donderslag bij heldere hemel lanceerde Frankrijk op 9 mei 1950 een revolutionair plan voor bovenstatelijke samenwerking in West-Europa. Nederland werd er compleet door verrast. De Europese integratie nam een vlucht zonder weerga, en Nederland moest mee. De geografie en naoorlogse omstandigheden lieten immers geen keuze. Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden. Mathieu Segers Reis naar het continent. Als een donderslag bij heldere hemel lanceerde Frankrijk op 9 mei 1950 een revolutionair plan voor bovenstatelijke samenwerking in West-Europa. Nederland werd er compleet door verrast. De Europese integratie nam een vlucht zonder weerga en Nederland moest mee....

INFORMATIE

AUTEUR
Mathieu Segers
DIMENSIE
7,18 MB
BESTANDSNAAM
Reis naar het continent.pdf

OMSCHRIJVING

Nooit waren de uitdagingen voor de Europese integratie groter dan vandaag. Nooit lag het integratieproces zo onder vuur. Nooit werd de positie van Nederland in Europa heviger bediscussieerd. Inzicht in het hoe en waarom van de Europese integratie en het Nederlandse lidmaatschap ervan, is daarom urgenter dan ooit. Op basis van nieuw en internationaal bronnenmateriaal graaft Reis naar het continent naar de diepere geschiedenis van Nederland en de Europese integratie. Deze uitgebreide en geactualiseerde uitgave van het veelgeprezen boek verschijnt precies op het juiste moment, in het jaar van Brexit en de Europese Parlementsverkiezingen. Over Reis naar het continent: 'Segers beheerst het materiaal en gebruikt het meesterlijk om zijn lezer mee op reis te nemen. Als gids wijst hij op bijzondere details en onderbelichte samenhangen. (...) In een beeldende stijl schrijft Segers een spannend verhaal dat velen niet kennen en dat ook de ingewijden verrast.' Juryrapport van de Prinsjesboekenprijs Mathieu Segers is hoogleraar Eigentijdse Europese geschiedenis en Europese integratie aan de Universiteit Maastricht, columnist van het FD en De Groene Amsterdammer en veelgevraagd commentator in de media. Reis naar het continent werd als beste politieke boek van het jaar bekroond met de Prinsjesboekenprijs 2013.

Wil je het boek lezen?Reis naar het continent in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mathieu Segers. Lezen Reis naar het continent Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN