De Wetenschap Van Het Leven

De Wetenschap Van Het Leven - B. De Groef | Nextbestfoodprocessors.com

..., in zijn sobere waarheid, dode Heeft de wetenschap het bestaan van God weerlegd? VIJFTIG jaar lang genoot de Britse filosoof Antony Flew onder zijn collega's veel aanzien als atheïst ... Wetenschap & Leven in Haren: Over 5G - Haren de Krant ... ... . „Theology and Falsification", een artikel van zijn hand uit 1950, werd „de meest herdrukte filosofische publicatie van de twintigste eeuw". Terwijl de ware filosofie als een Oedipus voor de sfinx van het leven staat, en nauwelijks de paradox die besloten ligt in het antwoord op het raadsel dat aan hem werd voorgelegd, durft uit te spreken, biologeert de materialistische wetenschap, die zoals altijd arrogant is en geen moment aan haar eigen wijsheid twijfelt, zichzelf en vele anderen met het geloof dat ze het enorme vraagstuk van ... De wetenschap die de verwondering over zoveel `vernuft vertaalt naar concrete wetenschappelijke vragen en experimenten is de biologie, de studie van het leven. Omdat alle levensvor ... De wetenschap van het leven - B. De Groef, P. Roels ... ... ... De wetenschap die de verwondering over zoveel `vernuft vertaalt naar concrete wetenschappelijke vragen en experimenten is de biologie, de studie van het leven. Omdat alle levensvormen een gemeenschappelijke oorsprong delen, vertonen ze een opmerkelijke uniformiteit. Wetenschap staat echter niet los van de maatschappij. Wetenschap kan zelfs grote bijdragen leveren aan de maatschappelijke vooruitgang en een toegenomen welbevinden. VIB erkent dit, en om de ontwikkeling van sociaal relevante wetenschap te stimuleren, heeft het instituut het 'Grand Challenges' programma opgestart. Wetenschap is zowel de systematisch verkregen, geordende en verifieerbare menselijke kennis, het daarmee verbonden proces van kennisverwerving als de gemeenschap waarin deze kennis wordt vergaard. Deze gemeenschap heeft haar eigen wetenschappelijke methodes en conventies om tot hypotheses, wetmatigheden, theorieën en systemen te komen.. Wetenschap en technologie zijn belangrijke elementen van ......

INFORMATIE

AUTEUR
B. De Groef
DIMENSIE
9,51 MB
BESTANDSNAAM
De Wetenschap Van Het Leven.pdf

OMSCHRIJVING

Ons verhaal begint zo’n 3,8 miljard jaar geleden. Niets liet vermoeden dat de primitieve oercellen van toen aanleiding zouden geven tot de gigantische biodiversiteit van vandaag. Daarbij komen de meest wonderbaarlijke aanpassingen voor. Zo overtreffen planten - die hele ecosystemen van energie voorzien - de efficiëntie van elk zonnepaneel, hebben runderen complexe magen met micro-organismen die hen toelaten op gras te overleven, en omzeilen bacteriën steeds weer nieuwe antibiotica. De wetenschap die de verwondering over zoveel ‘vernuft’ vertaalt naar concrete wetenschappelijke vragen en experimenten is de biologie, de studie van het leven. Omdat alle levensvormen een gemeenschappelijke oorsprong delen, vertonen ze een opmerkelijke uniformiteit. Dat ze opgebouwd zijn uit één of meerdere cellen, DNA gebruiken als erfelijk materiaal en eenzelfde genetische code hanteren, zijn maar enkele voorbeelden die we onder de loep nemen. Vervolgens gaan we dieper in op de diversiteit van het leven: hoe passen organismen zich aan hun omgeving aan, tot welke verscheidenheid aan soorten leiden de evolutieprocessen, en hoe treden al die soorten met elkaar in interactie? Ten slotte beantwoorden we de vraag waarom de impact van de mens - eigenlijk slechts een jong twijgje aan de Stamboom van het Leven - zo ingrijpend is.

Wil je het boek lezen?De Wetenschap Van Het Leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. De Groef. Lezen De Wetenschap Van Het Leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN