Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid

Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid - E. Koot-van der putte | Nextbestfoodprocessors.com

...ontractsvrijheid di E. Koot van der Putte: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon ... PDF Barbara van Dam-Keuken OR en collectieve arbeidsvoorwaarden ... . Buy Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid 01 by E. Koot van der Putte (ISBN: 9789013131666) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. OR en collectieve arbeidsvoorwaarden Overgang naar andere cao Over de vraag of de overgang van de ene naar een andere cao onder ... breuk op de individuele contractsvrijheid betekenen. Hoe kan de ondernemer dan toch op grond van met de OR in een ondernemingsov ... PDF UvA-DARE (Digital Academic Repository) Collectieve ... ... ... breuk op de individuele contractsvrijheid betekenen. Hoe kan de ondernemer dan toch op grond van met de OR in een ondernemingsovereenkomst gemaakte af- Nieuws Collectieve arbeidsvoorwaarden en het arbeidsrecht; een ... Wie onder een cao kan worden geschaard, raakt zijn individuele contractsvrijheid kwijt. In het geval van een minimum-cao mag er wel in het voordeel van de werknemer worden afgeweken van de inhoud van de cao. Collectieve arbeidsvoorwaarden beperken de individuele contractsvrijheid. Dat is ook de bedoeling van de wetgever geweest, met als visie het voorkomen van concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Daarom staat in dit boek centraal welke mate van contractsvrijheid er eigenlijk resteert als er sprake is van binding aan enig collectief instrument van arbeidsvoorwaardenvorming. Collectieve ... Al snel was duidelijke dat heldere communicatie en een projectmatige aanpak, ... Aangezien de wet- en regelgeving van flexibele arbeidsvoorwaarden behoorlijk snel verandert, ... Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid (0) 66,00. 5% studentenkorting . G.M. Nijssen; Kennis Gebaseerd Werken (2) Noté /5: Achetez Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid de Koot van der Putte, E.: ISBN: 9789013131666 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour...

INFORMATIE

AUTEUR
E. Koot-van der putte
DIMENSIE
5,77 MB
BESTANDSNAAM
Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Collectieve arbeidsvoorwaarden beperken de individuele contractsvrijheid. Dit lijkt nauwelijks verenigbaar met de geïndividualiseerde maatschappij waarin wij leven. Is het niet achterhaald om werkgevers en werknemers te binden aan afspraken waar zij niet om hebben gevraagd? In dit verband doet zich dan ook de vraag voor welke ruimte wettelijke instrumenten van collectieve arbeidsvoorwaardenvorming nog bieden aan individuele contractsvrijheid. Dit boek geeft daar antwoord op. Deze centrale vraag wordt behandeld door voor drie instrumenten - te weten cao, avv en afspraken met de or - na te gaan in hoeverre zij de individuele contractsvrijheid van actoren beperken. De auteur besteedt onder meer aandacht aan de vraag wie gebonden zijn, voor welke tijd en hoe dwingend die binding is. Deze vragen worden ook behandeld bij de analyse van de situatie in Duitsland, waar ook een spanning waarneembaar is tussen individuele contractsvrijheid en collectieve arbeidsvoorwaardenvorming. De conclusie van het boek is dat de contractsvrijheid van gebonden werkgevers en gebonden werknemers door het Nederlandse cao-recht sterk wordt beperkt. Daar staat tegenover dat de vormgeving van het cao-instrument in de praktijk ruimte biedt voor nadere uitwerking op het individuele en decentrale niveau. In Duitsland daarentegen zijn de mogelijkheden voor vorming van arbeidsvoorwaarden op individueel dan wel decentraal niveau beperkt.

Wil je het boek lezen?Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Koot-van der putte. Lezen Collectieve arbeidsvoorwaarden en individuele contractsvrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN