Macht en onmacht

Macht en onmacht - Tinneke Beeckman | Nextbestfoodprocessors.com

...ocratesbeker. Deze 'wordt ieder jaar uitgereikt aan de auteur van het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek dat in het voorgaande jaar verscheen ... Omgaan met onmacht - leren ... .' De naam refereert natuurlijk aan de gifbeker die Socrates dronk als alternatief voor gevangenschap. Mindfulness: Macht en onmacht. Geplaatst op maandag 27 januari 2014 door Nelly de Jong. Van tijd tot tijd komen we allemaal in situaties terecht waarin waar we ons vevelend in voelen. Dan is belangrijk om pas op de plaats te maken. Onmacht 1) Bewusteloosheid 2) Bezwijming 3) Flauwte 4) Impotentie 5) Krachteloosheid 6) Lichaamszwakte 7) Machteloosheid 8) Onmogelij ... Onmacht, machteloosheid en hulpeloosheid | Gevoelens ... . Dan is belangrijk om pas op de plaats te maken. Onmacht 1) Bewusteloosheid 2) Bezwijming 3) Flauwte 4) Impotentie 5) Krachteloosheid 6) Lichaamszwakte 7) Machteloosheid 8) Onmogelijkheid om iets te doen wat je wel graag wilt 9) Onvermogen 10) Zwakte 11) Zwijm Macht en onmacht in de GGz. Lezing, Congres 19 mei 2005, Reehorst, Ede. De Beroepscode 1.3 De verpleegkundige respecteert de opvattingen van de patiënt ten aanzien van leven, ziekte, sterven en dood. 2.2 De verpleegkundige stimuleert de patiënt tot het nemen van verantwoordelijkheid over zijn eigen gezondheid. Onmacht is een vreselijk gevoel en als je er eenmaal in ronddraait is het niet eenvoudig er uit te komen. Soms komen mensen er wel zelf uit en soms lukt het ook niet en kan je de hulp van een professional inschakelen. Uiteindelijk doe je het dan ook zelf, alleen met wat hulp. Onmacht, machteloosheid en hulpeloosheid. Onmacht, machteloosheid en hulpeloosheid zijn gevoelens die ontstaan wanneer u als het ware niet meer opgew...

INFORMATIE

AUTEUR
Tinneke Beeckman
DIMENSIE
12,8 MB
BESTANDSNAAM
Macht en onmacht.pdf

OMSCHRIJVING

Parijs, 7 januari 2015. Twee geradicaliseerde moslims dringen het redactiegebouw van Charlie Hebdo binnen en schieten tien redactieleden neer. Frankrijk en de wereld reageren geschokt. De aanslag en de reacties daarop doen niet alleen vragen rijzen over vrijheid van meningsuiting en godsdienstkritiek, ze getuigen ook van een algemene radeloosheid over politieke ideeën die de samenleving vorm moeten geven. In Macht en onmachtverkent Tinneke Beeckman de oorzaken van deze maatschappelijke vertwijfeling. Op erudiete wijze beschrijft ze hoe de commotie rond de aanslag in Parijs aantoont dat Verlichtingsidealen als het streven naar waarheid en gelijkheid definitief in onbruik zijn geraakt. In de plaats daarvan overheerst een ambigu postmodern denken, dat voortdurend verwarring schept en waarheidsaanspraken onmogelijk maakt. Ontsporingen als sinister fundamentalisme en hardnekkig neoliberalisme zijn daarvan het gevolg. Aan de hand van historische en actuele denkers legt Beeckmande gevoeligheden van de hedendaagse democratie bloot en toont ze waar er mogelijkheden zijn van herstel. Een openbarend en noodzakelijk boek.

Wil je het boek lezen?Macht en onmacht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tinneke Beeckman. Lezen Macht en onmacht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN