De stoeterij van Europa

De stoeterij van Europa - Jan van den Berghe | Nextbestfoodprocessors.com

...onages, politieke manoeuvres en sappige intriges ... Broekhuis | De stoeterij van Europa, Jan Van den BERGHE ... . Was het huis van Coburg een datingbureau voor gekroonde hoofden of, ... In De stoeterij van Europa vertelt Jan van den Berghe een verhaal vol kleurrijke personages, politieke manoeuvres en sappige intriges. Was het huis van Coburg een datingbureau voor gekroonde hoofden of, zoals Otto von Bismarck het beschreef, een stoeterij? Een ding staat vast: zonder hen had Europa er vandaag heel anders uitgezien. Jan van den Berghe beschrijft de manoeuvres va ... Bureau ISBN - De stoeterij van Europa ... . Jan van den Berghe beschrijft de manoeuvres van Europa's meest succesvolle dynastieCoburg. Eeuwenlang was het een onbeduidend vorstendom, maar de ridders van Coburg brandden van ambitie. Hun opmars begon met enkele wapenfeiten in de achttiende eeuw. Al gauw ontdekten zij echter dat macht en aanzien veel makkelijker aan het altaar te sprokkelen vielen. Dankzij een uitgebalanceerde - zij het ... Charlotte van België, keizerin van Mexico Dat het onbeduidende Duitse hertogdommetje Saksen-Coburg zoveel vorstelijke huwelijkspartners wist te leveren, is bijzonder. 'De stoeterij van Europa' noemde Otto von Bismarck de Coburgs spottend en niet zonder reden. Het fokken van prinsen en prinsessen was hun core business in een benauwd wereldje waar geschikte huwelijkspartners van het juiste ... De...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan van den Berghe
DIMENSIE
10,96 MB
BESTANDSNAAM
De stoeterij van Europa.pdf

OMSCHRIJVING

Jan van den Berghe beschrijft de manoeuvres van Europa’s meest succesvolle dynastieCoburg. Eeuwenlang was het een onbeduidend vorstendom, maar de ridders van Coburg brandden van ambitie. Hun opmars begon met enkele wapenfeiten in de achttiende eeuw. Al gauw ontdekten zij echter dat macht en aanzien veel makkelijker aan het altaar te sprokkelen vielen. Dankzij een uitgebalanceerde – zij het op emotioneel vlak vaak rampzalige – huwelijkspolitiek infiltreerden de Coburgs in de huizen van Hohenzollern, Hannover, Romanov en Habsburg en manoeuvreerden ze hun familieleden op talloze tronen: van Engeland tot Portugal, van Bulgarije tot Mexico. Vooral Leopold, de eerste koning der Belgen, toonde zich een meesterlijke matchmaker en strateeg.In De stoeterij van Europa vertelt Jan van den Berghe een verhaal vol kleurrijke personages, politieke manoeuvres en sappige intriges. Was het huis van Coburg een datingbureau voor gekroonde hoofden of, zoals Otto von Bismarck het beschreef, een stoeterij? Een ding staat vast: zonder hen had Europa er vandaag heel anders uitgezien.

Wil je het boek lezen?De stoeterij van Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan van den Berghe. Lezen De stoeterij van Europa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN