Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur

Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur - Maarten Steenmeijer | Nextbestfoodprocessors.com

...erzorgt onderwijs op bachelor-niveau bij de opleiding Romaanse Talen en Culturen, in het bijzonder colleges op het gebied van de moderne Spaanse en Spaans Amerikaanse literatuur en cultuur ... Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur I: hedendaagse ... ... . De Spaans-Amerikaanse literatuur in de twintigste eeuw Dit artikel is een vervolg op De payadas van de gaucho's (Tsjip/Letteren 8.2) waarin ik een overzicht heb gegeven van de literatuur van Spaans-Amerika in de negentiende eeuw.Schrijvers streefden er naar een onafhankelijke koers te varen, los van het Europese model. Walry is een zelfstandige, eigenzinnige boekhandel op de Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent.U vin ... bol.com | Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur ... ... .Schrijvers streefden er naar een onafhankelijke koers te varen, los van het Europese model. Walry is een zelfstandige, eigenzinnige boekhandel op de Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent.U vindt er een groot assortiment Nederlandse, Spaanse en Italiaanse literatuur, taalhandboeken, kinderboeken en boeken over geschiedenis en filosofie. Binding: Paperback Distributievorm: Boek (print, druk) Formaat: 151mm x 230mm Aantal pagina's: 360 Uitgeverij: Wereldbibliotheek ISBN: 9789028422810 Datum publicatie: 08-2009 Onder Spaanse literatuur verstaan wij in dit artikel alle prozateksten en poezie uit Spaanstalige landen, geschreven door Spaanse schrijvers. We zullen in dit artikel dan ook een overzicht geven van bekende boeken uit de Spaanse literatuur. ... >> Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur. Nederlandstalige besprekingen van werken uit de Spaanse en/of Spaans-Amerikaanse literatuur Poëzie: Allerlei poëzie-links, van Middeleeuwse via klassieke tot moderne poëzie Listas de lectura: Voorstellen voor boeken voor een leeslijst, alfabetisch per auteur, verschillende niveau's...

INFORMATIE

AUTEUR
Maarten Steenmeijer
DIMENSIE
3,48 MB
BESTANDSNAAM
Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur.pdf

OMSCHRIJVING

Heel lang is de Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur in de rest van de wereld buiten beeld gebleven, maar sinds enige decennia neemt ze dankzij auteurs als Jorge Luis Borges, Gabriel Garcia Marquez en Javier Marias en voorhoedepositie in en overal ter wereld wordt deze literatuur nu gretig gelezen en intensief bestudeerd. Dit emancipatieproces vormt de rode draad van deze literatuurgeschiedenis, waarin de moderne Spaanstalige literatuur wordt besproken tegen de achtergrond van grote internationale ontwikkelingen als realisme, fin de siècle, avant garde, modernisme en post-modernisme. Centraal staan de grote auteurs die vanaf het begin van de twintigste eeuw toonaangevend zijn geweest: van Miguel de Unamuno en Federico Garcia Lorca tot Juan Goytisolo, van Oablo Neruda en Mario Vargas Llosa tot Roberto Bolano. Maarten Steenmeijer geeft een boeiende beschrijving en analyse van hun werk en plaatst het in de biografische, literaire en historische context waarin het is ontstaan en tot ontwikkeling is gekomen.

Wil je het boek lezen?Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten Steenmeijer. Lezen Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN