Jan Sierhuis

Jan Sierhuis - Carla Bogaards | Nextbestfoodprocessors.com

.... Jan Sierhuis is schilder, expressionist pur sang ... [geen titel] - Jan Sierhuis - Stedelijk Museum Amsterdam ... . Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Cézanne, Matisse, Picasso en Van Gogh. Een Amsterdammer in hart en nieren, een schilder die aan de werkelijkheid van zijn omgeving genoeg heeft om te schilderen. 100 Jaar Stedelijk (naar een idee van Jan Sierhuis, uitgevoerd door de medewerkers van het museum) Sierhuis, Jan Schilderijen. 1995. Aan het strand Sierhuis, Jan Tekeningen. 1960. Alicante Sierhuis, Jan Prenten. 1967. Amaz ... Jan Sierhuis - Flamenco - Jan Sierhuis - Flamenco - Catawiki ... . 1960. Alicante Sierhuis, Jan Prenten. 1967. Amazone Sierhuis, Jan ... Jan sierhuis een leven voor de schilderkunst 9789046800263. Koop dit boek tweedehands via booknext.nl, een marktplaats met 35.000 Boeken. Boek niet goed, stuur het terug. Jan Sierhuis werd op 21 december 1928 in Amsterdam geboren. Als gevolg van een te vroeg overlijden van zijn vader (aan tuberculose) en een zieke moeder (ook tuberculose, alleen zij overleefde het) bracht hij een deel van jeugd door in een kindertehuis en bij zijn grootmoeder. Bij deze film is geen trailer beschikbaar. Beschikbaar t/m 12 februari 2018. Schilder en ras-Amsterdammer Jan Sierhuis, die vaak met Karel Appel, Corneille en andere CoBrA-leden in een adem wordt genoemd, staat bekend als een toonaangevende kunstenaar die een doorbraak in de Nederlandse kunst teweeg bracht. Overzichtstentoonstelling Jan Sierhuis (90) in Amstelveen. Voorpagi­na Je moet dit weekend de deur uit, en wel hierom (10 tips) Voorpagi­na Ajax op schot in eerste oefenduel. Sport Jan Sierhuis is a painter, born in 1928, in Amsterdam, Netherlands. References This article about a Dutch painter is a stub. You can help Wikipedia by expanding it ... Jan Sierhuis is zijn hele leven zijn eigen weg gegaan, beïnvloed door de tijdgeest, de verschillende tijdstromingen en zijn collega-kunstenaars is hij toch in staat geweest een geheel eigen en herkenbaar oeuvre neer te zetten. Sterk expressionistisch met herkenbare figuratieve elementen. Jan Sierhuis: "Alle schilderijen op mijn atelier zijn top" 18 april 2018, 18.50 uur · Aangepast 11 december 2018, 13.13 uur Jan Sierhuis Gallerie. Nico Koster. Amsterdam; Holland telefoon: +31 (0)20 77 69 991 gsm: +31 (0)6 54 28 38 09 Bekijk het profiel van Jan Sierhuis op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Jan heeft 8 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Jan en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien....

INFORMATIE

AUTEUR
Carla Bogaards
DIMENSIE
4,34 MB
BESTANDSNAAM
Jan Sierhuis.pdf

OMSCHRIJVING

Jan Sierhuis, de generaal van de kwast vertelt het opvallende levensverhaal van de Amsterdamse kunstenaar Jan Sierhuis (1928). Het overlijden van zijn vader toen hij twee was, de armoede uit zijn jeugd en zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden grote invloed op zijn leven en werk. Toch isJan Sierhuis geen verbitterd mens geworden. Hij is weliswaar koppig en rusteloos, maar ook sociaal bewogen en vredelievend. Sierhuis is een expressionist pur sang, met een onstuimige schilderstijl. De vitaliteit spat van zijn doeken en plaatst hem, samen met Appel, Corneille en Lucebert, in het centrum van de naoorlogse ontwikkelingen in de kunst. Bevriend met vele beroemde kunstenaars, schrijvers en dichters, is hij altijd zijn eigen onafhankelijke weg blijven volgen. Nog steeds bouwt Jan Sierhuis voort aan zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre, dat geliefd én verguisd is. Jan Sierhuis, de generaal van de kwast is een intiem en authentiek portret van een kunstenaar die openhartig verslag doet van zijn geschiedenis, zijn lief en leed, zijn drijfveren en zijn werk. Het resultaat is een prachtig leesboek over een bijzondere man, die ondanks zijn grote internationale succes altijd een gewone Amsterdamse jongen bleef.

Wil je het boek lezen?Jan Sierhuis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carla Bogaards. Lezen Jan Sierhuis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN