Dankbaar en aandachtig

Dankbaar en aandachtig - Ger Groot | Nextbestfoodprocessors.com

...dag had Ger Groot (hoogleraar Filosofie en Literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen) een aantal gesprekken met IJsseling over zijn denken, zijn leven, herinneringen… Van nature kan ik mensen goed aanvoelen in wat ze nodig hebben ... Dankbaar en aandachtig by Boekencentrum Uitgevers - Issuu ... . Een goede eigenschap waar ik nu mijn werk van heb gemaakt. Waar ik het voorheen vooral als lastige eigenschap ervoer, bracht het me via een kruispunt in mijn leven, naar een keerpunt: stoppen met werken en helemaal opnieuw beginnen, Maatschappelijk Werk studeren en als aanvulling de TotalBalance training bij Carianne Ros. En soms ook vragen een zegen voor de ander te kunnen zijn. De zegenspreuken die je hier aantreft willen je helpen om aandachtig en dankbaar te leven. Je kunt een kaartje met een spreuk die op dat moment voor jou van belang is met je me ... De mens brengt het Zijn niet zelf ... - Nieuws en Verdieping ... . En soms ook vragen een zegen voor de ander te kunnen zijn. De zegenspreuken die je hier aantreft willen je helpen om aandachtig en dankbaar te leven. Je kunt een kaartje met een spreuk die op dat moment voor jou van belang is met je meenemen en gedurende een tijd bij je dragen. Je kunt hem als je dat nodig vindt pakken en aandachtig lezen....

INFORMATIE

AUTEUR
Ger Groot
DIMENSIE
12,50 MB
BESTANDSNAAM
Dankbaar en aandachtig.pdf

OMSCHRIJVING

Een leven lang maakte de filosoof Samuel IJsseling de ontwikkelingen in de Europese filosofie van nabij mee. Hij las ieder boek van betekenis en kende bijna iedere denker die ertoe deed, van Heidegger tot Ricoeur en Derrida. Baanbrekende werken schreef hij over Heideggers latere denken, filosofie en retoriek, en over de betekenis van Griekse godenverhalen.In gesprek met Ger Groot blikt hij ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag op zijn leven terug. Hij vertelt hoe zijn eigen denken veranderde: van existentialisme naar postmodernisme, van katholicisme naar het heidendom met zijn vele goden. Hoe wijsbegeerte en literatuur steeds dichter bij elkaar kwamen. En hoe onder al die verschillen dankbaarheid altijd de grondtoon van zijn filosofie gebleven is.'Dankbaar en aandachtig' vormt een persoonlijke getuigenis van meer dan zestig jaar wijsgerig leven. Het verleden wordt heden omdat het laat zien wat er in de filosofie eigenlijk op het spel staat. In het gesprek tussen twee denkers wordt ze een levendige ontmoeting van inzichten en ideeën.Ger Groot is als bijzonder hoogleraar Filosofie en Literatuur verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is universitair hoofddocent Filosofische antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wil je het boek lezen?Dankbaar en aandachtig in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ger Groot. Lezen Dankbaar en aandachtig Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN