Over de natuurlijke theologie van de Chinezen

Over de natuurlijke theologie van de Chinezen - Leibniz | Nextbestfoodprocessors.com

...urlijke theologie is de leer die handelt over (de mogelijkheid van) kennis over God via de natuur en de rede, de door God geschapen werkelijkheid ... Over de natuurlijke theologie van de Chinezen ... ... . Daarom noemt men de natuurlijke theologie ook wel wijsgerige godsleer of filosofische theologie.In tegenstelling tot de 'niet-natuurlijke' theologie maakt men in de natuurlijke theologie geen gebruik van openbaringen of heilige schriften, die ... Alister Edgar McGrath (1953) studeerde theologie en scheikunde aan de Universiteit van Oxford. Heden ten dage is hij hoogleraar theologie aan King's College London. Locatie: Studiecentrum Soeterbeeck, Elleboogstraat 2, Ravenstein NB 3 dec ... Gottfried Wilhelm Leibniz - Wikipedia ... . Heden ten dage is hij hoogleraar theologie aan King's College London. Locatie: Studiecentrum Soeterbeeck, Elleboogstraat 2, Ravenstein NB 3 december houdt McGrath de lezing 'Atheism and the Enlightenment. Natuurlijke theologie is in wezen een vakgebied dat een blik op de natuur van God door het onderzoeken van de aard van God onafhankelijk van de manieren waarop God is gedefinieerd door anderen neemt. Informatie in de natuurlijke theologie komt uit het observeren van de wereld en haar bewoners op zoek naar bewijs dat steunt of ontkent attributen die vaak wordt verondersteld worden gehouden door ... Natuurlijke theologie is in wezen een vakgebied dat een blik op de natuur van God door het onderzoeken van de aard van God onafhankelijk van de manieren waarop God is gedefinieerd door anderen neemt. Informatie in de natuurlijke theologie komt uit het observeren van de wereld en haar bewoners op zoek naar bewijs dat steunt of ontkent attributen die vaak wordt verondersteld worden gehouden door ... Rafael De Clercq Ezio Di Nucci Barry Hallen Hans Halvorson Jonathan Ichikawa Michelle Kosch Øystein Linnebo JeeLoo Liu Paul Livingston Brandon Look Manolo Martínez Matthew McGrath Michiru Nagatsu Susana Nuccetelli Giuseppe Primiero Jack Alan Reynolds Darrell P. Rowbottom Aleksandra Samonek Constantine Sandis Howard Sankey Jonathan Schaffer ... De Drieklovendam is een enorm bouwwerk met veel technische snufjes. Maar er zijn ook veel nadelen die door de Drieklovendam zijn ontstaan. In dit hoofdstuk gaan we het hebben over de natuurlijke gevolgen die deze dam met zich meebrengt zoals: de uitsterving van dieren, Gevolgen voor de mensen en wat er tegen gedaan word....

INFORMATIE

AUTEUR
Leibniz
DIMENSIE
3,50 MB
BESTANDSNAAM
Over de natuurlijke theologie van de Chinezen.pdf

OMSCHRIJVING

Afgezien van de invloed van de Islamitische filosofie in de 12de en 13de eeuw waren de contacten van de Jezuïeten in China en hun mededelingen daarvan naar Europa de eerste confrontatie van het Europese denken met Niet-westerse wijsbegeerte. In het zoeken naar een verstandhouding tot het Niet-westers denken neemt Leibniz een sleutelpositie in. In de hier vertaalde Discours sur la théologie naturelle des Chinois geeft Leibniz een interpretatie van het Chinese denken, die tegelijk steun moet bieden aan zijn eigen streven naar een rationele godsleer, hoewel Leibniz ook op andere punten aansluiting en bevestiging gezocht heeft bij de Chinese filosofie. In zijn inleiding geeft de vertaler een algemeen overzicht van de intrigerende discussie die losgemaakt werd door de ontvankelijke receptie van het Chinese denken en meer in het algemeen de Chinese cultuur rond 1700, waarin ook denkers als Pascal, Arnaud, Leibniz, Wolff en Voltaire een rol hebben gespeeld. Dit boekje van en over Leibniz opent zodoende de deur tot een vrijwel vergeten hoofdstuk uit de Europese geestesgeschiedenis.

Wil je het boek lezen?Over de natuurlijke theologie van de Chinezen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leibniz. Lezen Over de natuurlijke theologie van de Chinezen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN