Beelden van Paaseiland

Beelden van Paaseiland - Jan Boersema | Nextbestfoodprocessors.com

...eld het maken op. Alle beelden zijn monolithisch en zijn gehouwen uit vulkanisch gesteente ... Paaseiland: Geschiedenis van de paasbeelden en het eiland ... ... .In het British Museum in Londen is een moai te zien met de naam Hoa Hakananai'a.. Ongeveer 95% van de 887 bekende moai zijn gehouwen uit gecompacteerde vulkanische as die te ... Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua; Rapa Nui: Rapa Nui, grote rots) is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan.Staatkundig is het een provincie van Chili binnen de regio Valparaíso en een Chileens nationaal park.De Chileense gouverneur van het eiland is Melania Carolina Hotu Hey. De hoofdstad van Paa ... bol.com | Beelden van Paaseiland, Jan Boersema ... ... .De Chileense gouverneur van het eiland is Melania Carolina Hotu Hey. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa.Het eiland is vooral bekend door de honderden Moai (paaseilandbeelden ... Paaseiland groeide uit tot de icoon van de milieugeschiedenis, hét voorbeeld van een maatschappelijke collaps door verkeerd gebruik van natuurlijke hulpbronnen, en een waarschuwing voor de hele aarde. In Beelden van Paaseiland wordt deze gangbare opvatting tegen het licht gehouden en verworpen. Er moet een ander verhaal verteld worden. De inwoners van Paaseiland dachten dat de be...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Boersema
DIMENSIE
6,40 MB
BESTANDSNAAM
Beelden van Paaseiland.pdf

OMSCHRIJVING

Jan Boersema doet in Beelden van Paaseiland alles uit de doeken over het meest afgelegen bewoonde plekje op aarde: Paaseiland. Hoe Polynesische kolonisten het tien eeuwen geleden hebben kunnen bereiken is nog steeds een raadsel. Op dit kleine eiland – het is weinig groter dan Texel – hebben de bewoners een spectaculaire beeldencultuur tot stand gebracht. Maar tegen welke prijs? Toen onze landgenoot Jacob Roggeveen het eiland op eerste paasdag 1722 als eerste Europeaan zag, bleek het eiland geheel ontbost. Ook de cultuur leek op haar retour. Was er een verband? Jared Diamond en vele andere wetenschappers vonden van wel. Paaseiland groeide uit tot de icoon van de milieugeschiedenis. Hét voorbeeld van een maatschappelijke collaps door verkeerd gebruik van natuurlijke hulpbronnen, en een grimmige waarschuwing voor de hele aarde. In dit boek wordt deze gangbare opvatting tegen het licht gehouden en na grondige analyse van het meest recente feitenmateriaal verworpen.

Wil je het boek lezen?Beelden van Paaseiland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Boersema. Lezen Beelden van Paaseiland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN