De pretparkgeneratie

De pretparkgeneratie - Aryan van der Leij | Nextbestfoodprocessors.com

.... Hij zag het verval, vanaf zijn eigen fijne jeugd in de jaren vijftig, hoofdschuddend aan ... pretparkgeneratie betekenis en definitie ... . De pretparkgeneratie is het resultaat van een maatschappelijke ontwikkeling die begon na de tweede wereldoorlog, waarin individualisering en het streven naar persoonlijk geluk centraal stonden. Bestaande autoriteiten als kerk, verenigingen, onderwijzers verloren hun gezag. Opinie 'Pretparkgeneratie is de dupe van supermangedrag' De wereld is niet alleen maar lol en leuk, ook niet voor een kind. Pascal Cuijpers hekelt het overmatig controlegedrag van ouders. De pretparkgeneratie noe ... De pretparkgeneratie - Aryan van Der Leij - (ISBN ... ... . Pascal Cuijpers hekelt het overmatig controlegedrag van ouders. De pretparkgeneratie noemt hoogleraar orthopedagogiek Aryan van der Leij de jongeren van nu. Ze zijn verwend, gepamperd en hebben nooit geleerd om met tegenslagen om te gaan. Regelmatig circuleren in de media opiniestukken en blogberichten over Generation Y en de Millennials. Ook Nederlandstalige termen zoals de pampergeneratie of de pretparkgeneratie worden wel vaker gebruikt. Hoewel dit erg uiteenlopende termen zijn, verwijzen ze allen naar de huidige generatie van jongvolwassenen, grofweg geboren in de jaren '80 en '90. De pretparkgeneratie | ISBN 9789038896540 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door de Volkskrant. Lees „De pretparkgeneratie" door Aryan van der Leij verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Kinderen en jongeren van nu zijn vrijer en assertiever dan in vorige generaties. Maar de keerzijde van die `opvoeding is... De pretparkgeneratie staat model voor de manier waarop we tegenwoordig met elkaar en vooral met onszelf en onze kinderen omgaan: alles moet leuk zijn, en gericht op een directe bevrediging van de eigen lust. Dat in tegenstelling tot vroeger, toen juist fatsoen en gemeenschapszin hoog in het vaandel stonden. De pretparkgeneratie staat model voor de manier waarop we tegenwoordig met elkaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Aryan van der Leij
DIMENSIE
3,58 MB
BESTANDSNAAM
De pretparkgeneratie.pdf

OMSCHRIJVING

Kinderen en jongeren van nu zijn vrijer en assertiever dan in vorige generaties. Maar de keerzijde van die ‘opvoeding’ is ook steeds duidelijker merkbaar in de samenleving. Aryan van der Leij, gedragswetenschapper en tevens vader van kinderen in twee generaties, houdt ons een heldere spiegel voor. De pretparkgeneratie staat model voor de manier waarop we tegenwoordig met elkaar en vooral met onszelf en onze kinderen omgaan: alles moet leuk zijn, en gericht op een directe bevrediging van de eigen lust. Dat in tegenstelling tot vroeger, toen juist fatsoen en gemeenschapszin hoog in het vaandel stonden. Van der Leij laat zien dat in de huidige samenleving de kinderwereld tot model is verheven: egocentrisme en een beperkte toerekeningsvatbaarheid zijn bij kinderen weliswaar een gegeven, maar kunnen tot excessen leiden als die op latere leeftijd nog steeds de toon voeren. Ook in zijn minder extreme vormen ervaart de samenleving echter overlast, zeker nu ouders door internet, mobiele telefonie en de sociale media steeds minder grip hebben op hun kinderen… er dreigt een chronisch gebrek aan opvoeden.

Wil je het boek lezen?De pretparkgeneratie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aryan van der Leij. Lezen De pretparkgeneratie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN