De Affaire Noortman

De Affaire Noortman - Ron Couwenhoven | Nextbestfoodprocessors.com

...se bouwstoffen en het huren van containers ... De Affaire Noortman - 9789089753328 - Ron Couwenhoven ... .In de winter zijn we eveneens actief op het gebied van gladheidsbestrijding (24/7). De affaire Noortman. Dit boek onthult de duistere kanten van kunsthandelaar Robert Noortman: zijn rol in een bende brandkastenkrakers in de jaren... Zelfs de advocaten van de verdachten concludeerden: 'Noortman was een kunstbarbaar.' Ron Couwenhoven (1946) werkte als onderzoeksjournalist vele jaren voor dagblad De Telegraaf. Zijn boek over De Affaire Noortman is he ... De Affaire Noortman door Ron Couwenhoven (Boek ... ... . Zijn boek over De Affaire Noortman is het resultaat van jarenlange research. Zelfs de advocaten van de verdachten concludeerden: 'Noortman was een kunstbarbaar.' Ron Couwenhoven (1946) werkte als onderzoeksjournalist vele jaren voor dagblad De Telegraaf. Zijn boek over De Affaire Noortman is het resultaat van jarenlange research. De Hobbema had hij eigenhandig in de open haard gegooid. In zijn pas verschenen boek 'De affaire Noortman' doet Ron van Couwenhoven gedetailleerd uit de doeken hoe de vork in de steel zat. Het leest als een spannend misdaadverhaal over de jacht op een handlanger van Noortman en de slepende rechtszaak daarna. De Affaire Noortman - Ron Couwenhoven - Paperback Robert Noortman (1946 - 2007) was een interna...

INFORMATIE

AUTEUR
Ron Couwenhoven
DIMENSIE
9,78 MB
BESTANDSNAAM
De Affaire Noortman.pdf

OMSCHRIJVING

Robert Noortman (1946 - 2007) was een internationaal gerespecteerd kunsthandelaar die voor tientallen miljoenen topwerken verhandelde. Hij was de grondlegger en jarenlang directeur van de Tefaf in Maastricht, de meest exclusieve kunstbeurs ter wereld. Aan de Universiteit van Maastricht werd een Noortman-leerstoel voor ondernemerschap ingesteld. Ook ontving Noortman hoge Franse en Britse onderscheidingen. Kort voor zijn overlijden werd hij ereburger van Maastricht. Zijn bedrijf, Noortman Master Paintings bv, was toen al via een aandelenruil eigendom geworden van het wereldberoemde Londense veilinghuis Sotheby's . So far so good. Maar twee jaar na zijn dood raakt Robert Noortman ernstig in opspraak wanneer de nationale recherche drie arrestaties verricht en daarbij acht gestolen kunstwerken terugvindt. Deze waren in 1987 uit de galerie van Noortman ontvreemd. Uit het politie-onderzoek blijkt dat de kunsthandelaar zelf de hand had in de mysterieuze verdwijning van de schilderijen, waarna hij miljoenen aan verzekeringsgeld incasseerde. Een paneel van de 17e eeuwse meester Meindert Hobbema bleek door hem in de open haard te zijn verbrand.Dit boek onthult de duistere kanten van Robert Noortman: zijn rol in een bende brandkastenkrakers in de jaren zestig, een mysterieuze zwendel in achttiende-eeuwse tulpenaquarellen en alle details en achtergronden van een enorme verzekeringsfraude. Zelfs de advocaten van de verdachten concludeerden: 'Noortman was een kunstbarbaar.'Ron Couwenhoven (1946) werkte als onderzoeksjournalist vele jaren voor dagblad De Telegraaf. Zijn boek over De Affaire Noortman is het resultaat van jarenlange research.

Wil je het boek lezen?De Affaire Noortman in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ron Couwenhoven. Lezen De Affaire Noortman Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN