De eeuwige kop van Jood

De eeuwige kop van Jood - Ludo Abicht | Nextbestfoodprocessors.com

...tisme. terug naar lijst. Docent(en) : Abicht Ludo, meer info ... De eeuwige kop van Jood - Ludo Abicht - (ISBN ... ... . Datum : Di. 12, 19, 26 nov. en 3 dec. 2019 van 14 tot 16 uur. Omschrijving : Jodenhaat door de eeuwen heen Een bredere blik op minderheden Revisionisme en antizionisme verklaard De eeuwige kop Van Jood - een geschiedenis van het antisemitisme vat in een aantal beknopte maar heldere hoofdstukken 2000 jaar antisemitisme samen en gaat dieper in op de vraag hoe het oude christelijke anti-judaïsme, dat de joden eeuwenlang afschilderde als Godsmoordenaars, na de verlichting evolueerde tot het raciaal antisemitisme van ideologen als Houston Stewart Chamberlain en Edouard ... Aan de hand van een geschiedenis van de eeuwenoude en no ... Boeken - de eeuwige kop van Jood - Boeddhistisch Dagblad ... ... Aan de hand van een geschiedenis van de eeuwenoude en nog steeds actuele Jodenhaat ontknoopt Abicht in 'De eeuwige kop van Jood' de verwarring met heldere en ondubbelzinnige argumenten. Abicht zoekt naar individuele en collectieve oorzaken en verklaringen voor Jodenhaat en hoopt zo een uitweg te vinden uit deze mensonteren...

INFORMATIE

AUTEUR
Ludo Abicht
DIMENSIE
6,50 MB
BESTANDSNAAM
De eeuwige kop van Jood.pdf

OMSCHRIJVING

"Anti-Judaïsme' en "antisemitisme' zijn meer dan ooit delicate en beladen begrippen. "Revisionisme' en "antizionisme' zijn dat vandaag allicht nog meer.Aan de hand van een geschiedenis van de eeuwenoude en nog steeds actuele Jodenhaat ontknoopt Abicht in 'De eeuwige kop van Jood' de verwarring met heldere en ondubbelzinnige argumenten. Abicht zoekt naar individuele en collectieve oorzaken en verklaringen voor Jodenhaat en hoopt zo een uitweg te vinden uit deze mensonterendeen dodelijke waanzin. Een serene, zo objectief mogelijke dialoog over het antisemitisme kan waarschijnlijk meer doen tegen de opnieuw toenemende onverdraagzaamheid dan tientallen wetten en evenveel taboes.Ludo Abicht (1936) is filosoof en publicist. Hij doceerde en publiceerde veel over het Israëlisch-Palestijnseconflict, Joodse cultuur en geschiedenis, actief pluralisme, ethiek, integratie en nationalisme. Recent publiceerde hij 'De Bijbel: een vrijzinnige lezing' en 'De Joden van Antwerpen'.

Wil je het boek lezen?De eeuwige kop van Jood in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ludo Abicht. Lezen De eeuwige kop van Jood Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN