Stad van boeken

Stad van boeken - Andre Bouwman | Nextbestfoodprocessors.com

... druk in Leiden, 1260-2000' door A. Bouwman - Onze prijs: €19,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar verval Stad van meisjes, Elizabeth Gilbert - Paperback - 9789403105116 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser ... Leuke steden Nederland - de 9 steden die je gezien moet ... ... . Koop en Verkoop Stad en Regio Geschiedenisboeken op Marktplaats. Geschiedenisboeken kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Ga ervoor. Het begint op Marktplaats Op 9 september 2005 werd Moers voor De Stad van de Dromende Boeken bekroond met de Phantastik-Preis der Stadt Wetzlar. De vijfde Zamonië-roman, De Schriksenmeester, verscheen op 20 augustus 2007. Het is weer een roman van Hildegunst von Mythenmetz, die Moers uit het Zamonisch "vertaald" hee ... bol.com | Stad van boeken | 9789059970540 | Andre Bouwman ... ... . Het begint op Marktplaats Op 9 september 2005 werd Moers voor De Stad van de Dromende Boeken bekroond met de Phantastik-Preis der Stadt Wetzlar. De vijfde Zamonië-roman, De Schriksenmeester, verscheen op 20 augustus 2007. Het is weer een roman van Hildegunst von Mythenmetz, die Moers uit het Zamonisch "vertaald" heeft. Stad van glas. Stad van glas is de eerste thriller van Robert Pobi met rekenwonder en FBI-agent Lucas Page in de hoofdrol. Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page. Bestel Stad van tranen van Kate Mosse. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Strijd om de stad. Halverwege de achttiende eeuw is Rakvere geen schim meer van de stad die het ooit was. Is het nog wel een stad? De bewoners van het naburige landgoed weten het zeker: een stad die in de oorlog met de grond gelijkgemaakt is bestaat niet meer, en wie weer op die plek gaat wonen is geen burger, maar een lijfeigene. Het handjevol inwoners van Rakvere denkt daar anders over: zij ... Stad van beenderen, het eerste deel van de Young Adult- en fantasy reeks Kronieken van de onderwereldWanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Stad van boeken. handschrift en druk in Leiden, 1260-2000. A. Bouwman. Prijs: € 19,50: Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd...

INFORMATIE

AUTEUR
Andre Bouwman
DIMENSIE
3,42 MB
BESTANDSNAAM
Stad van boeken.pdf

OMSCHRIJVING

Deze publicatie presenteert voor het eerst een integrale geschiedenis van het maken, verkopen en lezen van handschriften en boeken in een Nederlandse stad. In drie delen zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het Leidse boek over een periode van zeven eeuwen in kaart gebracht. Ontwerp en druk van dit rijk geïllustreerde boek zijn het resultaat van een hechte samenwerking tussen louter Leidse ontwerpers en drukkers, waardoor deze publicatie tevens een staalkaart is van wat Leiden aan het begin van de eenentwintigste eeuw op grafisch gebied in huis heeft. In het eerste deel staat het gebruik van handschriften in Leiden vanaf circa 1260 tot aan het midden van de zestiende eeuw centraal, met name op het gebied van stedelijk bestuur en rechtspraak, godsdienst en literatuur. Ook de beginnende boekdrukkunst krijgt in dit deel aandacht. In het tweede deel wordt de grote bloei van het Leidse boekenbedrijf ten gevolge van de stichting van de Leidse Universiteit onder de loep genomen. De auteur gaat in op de relatie tussen wetenschap en boekenbedrijf en besteedt aandacht aan de organisatie van drukkerij, uitgeverij en boekhandel en de lokale leescultuur. In een afzonderlijk essay is het fenomeen van het Leidse zeventiende-eeuwse boekenstilleven beschreven. In het derde en laatste deel behandelt Berry Dongelmans een aantal ontwikkelingen in de negentiende en twintigste eeuw, zoals de verdere uitbreiding van de boekhandel en de uitgeverij, de betekenis van de industrialisatie en de technologische vernieuwing, de veranderingen in het aanbod, en de ontwikkeling van de leescultuur onder invloed van democratisering en emancipatie. Tevens biedt hij een overzicht van de belangrijkste personen die in deze periode in het Leidse boekenvak werkzaam waren.

Wil je het boek lezen?Stad van boeken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andre Bouwman. Lezen Stad van boeken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN