Kromzicht

Kromzicht - Max Niematz | Nextbestfoodprocessors.com

...Nederland aan het begin van de twintigste eeuw, in het doorgaans vredige dorp Kromzicht, ruziën twee boerenzonen, daar ze er geheel verschillende opvattingen op nahouden over fokmethoden ... Max Niematz: Kromzicht - Parmando 24Culture ... ... Bestel Kromzicht van Max Niematz. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Kromzicht ontstijgt de klei van het Oldambt en reikt naar het universele. Ik zou zeggen: lezen, die prachtroman.- Frank Westerman. Club van echte lezers. Lees exclusieve vooruitexemplaren voor de boeken in de winkel liggen en schrijf je in om speciale evenementen bij te wonen. Levertijd: 24 uur. Auteur: Max Niematz, ... bol.com | Kromzicht, Max Niematz | 9789025425654 | Boeken ... . Club van echte lezers. Lees exclusieve vooruitexemplaren voor de boeken in de winkel liggen en schrijf je in om speciale evenementen bij te wonen. Levertijd: 24 uur. Auteur: Max Niematz, Prijs: € 18,90, ISBN/ISBN13: 9789025425654, Categorie: Boek, Kromzicht is een ogenschijnlijk rustige plattelandsgemeenschap, ... Koop Kromzicht van Niematz, Max met ISBN 9789025425654. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Kromzicht telde twee grote boerengeslachten, die van Hensius en die van Tiedema, grootgrondbezitters, veehouders van oudsher. De rest van het dorp was bij ze in dienst. Onder de jongste telgen, Judo Hensius en Berend Tiedema, zijn de verhoudingen in principe...

INFORMATIE

AUTEUR
Max Niematz
DIMENSIE
11,67 MB
BESTANDSNAAM
Kromzicht.pdf

OMSCHRIJVING

In een afgelegen dorp zijn twee vooraanstaande boerenfamilies in concurrentie met elkaar, om de meeste en de beste koeien en om een meisje dat door de ene boer wordt begeerd en door de andere boer wordt verleid. Uiteindelijk loopt het geweldig uit de hand en lijkt de hele dorpsgemeenschap tegen elkaar op te staan, maar ten slotte wijkt de een, kiest het meisje voor de ander en komt alles tot rust. Het boek beschrijft in eenvoudige, tamelijk rechttoe rechtaan stijl het boerenleven, compleet met gebruiken, eenvoudige taal, belang van veeteelt versus landbouw, en dat alles met een sfeer van plattelandsleven overgoten. Het onderscheid met de streekroman is bescheiden, hooguit in de excentriciteit van een van de hoofdpersonen, maar verder is het simpel, plat en eenvoudig, het boerenleven. Romantische verwikkelingen wijken ten slotte voor praktisch inzicht.

Wil je het boek lezen?Kromzicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Max Niematz. Lezen Kromzicht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN