Middeleeuwse studies en bronnen 82 - Hir es eskriven

Middeleeuwse studies en bronnen 82 - Hir es eskriven - R.H. Bremmer | Nextbestfoodprocessors.com

... zich uitstrekte van de Zuiderzee tot aan de Wezer en zich onderscheidde van de buren in taal, cultuur en bestuur, trad het geschreven woord in de dertiende eeuw buiten kerk en klooster ... Download PDF Grof geld (pk) ... . 'Hir es eskriven schetst een beeld van de lees- en schrijfcultuur in het middeleeuwse Friesland, met name in de 13de eeuw. De bijzonder hoogleraar Fries aan de Universiteit Leiden laat zien hoe het geschreven woord loskwam van kerk en klooster'. De stinzen in middeleeuws Friesland en hun bewoners + CD 1e druk is een boek van P.N. Noomen uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065509161 Het middeleeuwse Friesland te ... Bureau ISBN - Hir es eskriven ... . De stinzen in middeleeuws Friesland en hun bewoners + CD 1e druk is een boek van P.N. Noomen uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065509161 Het middeleeuwse Friesland telde meer dan vijfhonderd 'stinzen', verdedigbare stenen huizen. Middeleeuwse studies en bronnen 83 - Karolus Rex (Paperback). Middeleeuwse studies en bronnen 83 - Karolus Rex 1e druk is een boek van B. Besamusca... Middeleeuwse studies en bronnen - Studies over Jacob van Maerlants Rijmbijbel 1e druk is een boek van K. van Dalen-Oskam uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065502940 In haar boek over de Rijmbijbel analyseert Karina van Dalen-Oskam verschillende taal-en letterkundige aspecten van deze interessante, relatief onbekende Maerlant-tekst. Hir es eskriven. lezen en schrijven in de Friese landen. Middeleeuwse studies en bronnen. Auteur(s) R.H. Bremmer. NUR code(s) 680 Geschiedenis algemeen Uitgever(s) ...

INFORMATIE

AUTEUR
R.H. Bremmer
DIMENSIE
5,92 MB
BESTANDSNAAM
Middeleeuwse studies en bronnen 82 - Hir es eskriven.pdf

OMSCHRIJVING

Middeleeuwse studies en bronnen 82 - Hir es eskriven 1e druk is een boek van R.H. Bremmer uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065508171 In het middeleeuwse Friesland, dat zich uitstrekte van de Zuiderzee tot aan de Wezer en zich onderscheidde van de buren in taal, cultuur en bestuur, trad het geschreven woord in de dertiende eeuw buiten kerk en klooster. Verhalende bronnen, oorkonden en handschriften, muurschilderingen en ornamentiek, maar ook de taal zelf, onthullen welke ingrijpende gevolgen dit heeft gehad voor de overgang van een cultuur die gebaseerd was op mondelinge tradities naar een schriftcultuur. Deze nieuwe situatie, vooral gecre erd door geestelijken, droeg bij tot een grotere samenhang in bestuur en recht, maar ook aan de verbeelding van de Friese identiteit.

Wil je het boek lezen?Middeleeuwse studies en bronnen 82 - Hir es eskriven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R.H. Bremmer. Lezen Middeleeuwse studies en bronnen 82 - Hir es eskriven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN