Het offer van Remo

Het offer van Remo - Jacques Hermelijn | Nextbestfoodprocessors.com

...dingen en onderlinge belevingen van de kleurrijke bevolking van Curaçao aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde ... Jacques Hermelijn publiceert 'Het offer van Remo/Remo su ... ... . En het is een prachtig liefdesverhaal van Remo, een afstammeling van de West-Afrikaanse Mandinga's en de mooie onstuimige Helena, zijn grote liefde. 'Het offer van Remo/Remo su sakrifisio' is een aangrijpend verhaal over de verhoudingen en belevingen van de kleurrijke bevolking en het koloniaal bestuur van Curaçao aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde. Dutch Caribbean Book Club bespreekt op de eerste bijeenkomst, zaterdag 25 februari 2017, in Theater de Vaillant te… Amazon.com: Het ... Het offer van Remo, Jacques Hermelijn - Ebook ... ... . Dutch Caribbean Book Club bespreekt op de eerste bijeenkomst, zaterdag 25 februari 2017, in Theater de Vaillant te… Amazon.com: Het offer van Remo: Remo su sakrifisio (Dutch Edition) (9789491535451): Hermelijn, Jacques: Books Het offer van Remo (e-boek) door Jacques Hermelijn, EAN 9789491535420. De nieuwe Gevolmachtigde Minister van Curaçao - mevrouw Eunice Eisden - ontving vorige week dinsdag het eerste exemplaar van de mooie novelle Het offer van Remo uit handen van de schrijver Jacques Hermelijn (tevens voormalig plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van het Kabinet van de Nederlandse Antillen) in Den Haag.. Mevrouw Eisden sprak mooie woorden over het eerst in de ... Free 2-day shipping. Buy Het offer van Remo - eBook at Walmart.com 'Het offer van Remo - Remo su sakrifisio' een novelle in de Nederlandse en Papiamentse taal in een boek.\\nCuraçao, 1861-1863, de laatste jaren van het slaventijdperk. \\nDe overzeese koloniën zijn in afwachting van de definitieve afschaffing van slavenarbeid en slavernij. Zo ook de Curaçaose bevolking. Een van hen, de rijke Joodse zakenman Benjamin Cardozo, is als Caribisch ... Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link. Jacques Hermelijn Het offer van Remo. Gesproken boek . Een blanke vrouw wordt in 1863 op Curaçao verliefd op een zwarte slaaf en raakt in verwachting. Genre Fictie, Sociale roman Onderwerpen Literaire fictie algemeen, Curaçao, 19e eeuw, Slavernij Taal Papiaments, Nederlands Meer informatie Uitgever Dedicon, Grave...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacques Hermelijn
DIMENSIE
11,84 MB
BESTANDSNAAM
Het offer van Remo.pdf

OMSCHRIJVING

''Het offer van Remo'' is een novelle in de Nederlandse en Papiamentse taal, geschreven door Jacques Hermelijn. Curaçao, 1861-1863: de laatste jaren van het slavernijtijdperk. De overzeese koloniën zijn in afwachting van de definitieve afschaffing van slavenarbeid en slavernij. Zo ook de Curaçaose bevolking. Een van hen, de rijke Joodse zakenman Benjamin Cardozo, is als Caribisch handelsgedelegeerde door het koloniale bestuur aangesteld. Hij weet Curaçao welvarender te maken, maar niet dat zijn mooie, onstuimige vrouw Helena een liefdesrelatie heeft met Remo, een van zijn slaven. Voor Remo, een afstammeling van de West-Afrikaanse Mandinga's, is Helena zijn grote liefde. Als zij bevalt van een bruine baby, is Willemstad in rep en roer. 'Het offer van Remo' geeft de onderlinge verhoudingen en belevingen van de kleurrijke bevolking van Curaçao weer aan de vooravond van dit tijdperk, dat op 1 juli 1863 eindigde. Kòrsou 1861-1863: e último añian di era di sklabitut. E kolonianan di ultramar ta na espera di e abolishon definitivo di labor di katibu i di sklabitut. Serka e poblashon di Kòrsou e meskos ta tuma lugo. Un dje personanan ei tabata e komersiante riku hudiu, Benjamin Cardozo ku e gobièrnu kolonial a nombrá komo delegado komersial pa Karibe. E sa kon pa hasi Kòrsou mas prospero, pero e no ta na altura ku su kasá bunita i impetuoso Helena tin un relashon pashoná ku Remo, un di su katibunan. Pa Remo, un desendiente di Mandinganan di Afrika Oksidental, ta Helena ta su gran amor. Ora esaki duna lus na un bebi brùin, Willemstad ta tur aribabou. 'Remo su sakrifisio' ta duna un bista konmovedor di e relashonnan i eksperenshanan bou di poblashon i gobierno kolonial di Kòrsou na atardi, di e temporada ku lo termiá ribámá 1 di yüli 1863.

Wil je het boek lezen?Het offer van Remo in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacques Hermelijn. Lezen Het offer van Remo Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN