De uitverkorene van de heer

De uitverkorene van de heer - Albert Cohen | Nextbestfoodprocessors.com

...m van haar geliefde, wat haar ... 'De uitverkorene van de heer' is het overrompelende liefdesverhaal waarmee de joods-Franse schrijver Albert Cohen zijn naam vestigde als een van de belangrijkste auteurs van Frankrijk ... De uitverkorene van de heer by Albert Cohen ... . Een minutieus geschreven roman vol kleurrijke personages en onweerstaanbaar geestige, burleske passages. Read "De uitverkorene van de heer" by Albert Cohen available from Rakuten Kobo. 'Soms, voor het opstaan, zong ze heel zacht, heel zacht om niet gehoord te worden door het dienstmeisje, zong in haar ku... Buy De uitverkorene van de heer 01 by Albert Cohen, Paul Syrier (ISBN: 9789461640543) from ... bol.com | De uitverkorene van de heer, Albert Cohen ... ... . 'Soms, voor het opstaan, zong ze heel zacht, heel zacht om niet gehoord te worden door het dienstmeisje, zong in haar ku... Buy De uitverkorene van de heer 01 by Albert Cohen, Paul Syrier (ISBN: 9789461640543) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Koop nu De uitverkorene van de heer van Albert Cohen bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, COHEN, ALBERT - De uitverkorene van de heer. Or. title: Belle du Siegneur. Vertaald door Paul Syrier. Albert Cohen (Korfoe, 16 augustus 1895 - Genève, 17 oktober 1981) was een franstalig Zwitsers dichter, roman- en toneelschrijver. Zijn werk is erg beïnvloed door zijn joodse geloof.Zijn naam werd ooit genoemd als laureaat van de Nobelprijs voor Literatuur Free 2-day shipping. Buy De uitverkorene van de heer - eBook at Walmart.com Get this from a library! De uitverkorene van de heer. [Albert Cohen; Paul Syrier] -- De onder-secretaris-generaal van de Volkenbond in Genève wordt verliefd op de vrouw van een ondergeschikte....

INFORMATIE

AUTEUR
Albert Cohen
DIMENSIE
10,31 MB
BESTANDSNAAM
De uitverkorene van de heer.pdf

OMSCHRIJVING

'Soms, voor het opstaan, zong ze heel zacht, heel zacht om niet gehoord te worden door het dienstmeisje, zong in haar kussen de Pinkstercantate van Bach, verving de naam Jezus door de naam van haar geliefde, wat haar weliswaar geneerde, maar het was zo fijn.' De joodse Solal is een vooraanstaand burger, ondersecretaris-generaal van de Volkenbond in Genève. Als hij de adellijke, protestantse Ariane, vrouw van een ondergeschikte, verleidt en een 'onhandig' pleidooi houdt voor de bescherming van de joden in Duitsland, wordt hij ontslagen. Samen met zijn geliefde vlucht hij naar de Côte d'Azur. Ariane is dolgelukkig, na een bloedeloos huwelijk voelt ze zich nu 'de uitverkorene van haar heer'. Maar voor Solal liggen de zaken ingewikkelder. Beroofd van zijn maatschappelijke status, begint hij steeds hogere eisen te stellen aan zijn geliefde. Afgeschermd van de buitenwereld, waarin jodenhaat steeds manifester wordt, beleven ze een liefde die beiden tot de rand van de waanzin drijft. 'De uitverkorene van de heer' is het overrompelende liefdesverhaal waarmee de joods-Franse schrijver Albert Cohen zijn naam vestigde als een van de belangrijkste auteurs van Frankrijk. Een minutieus geschreven roman vol kleurrijke personages en onweerstaanbaar geestige, burleske passages. Albert Cohen werd geboren in 1895 in Korfoe. Vanwege het opkomende antisemitisme emigreerde het gezin Cohen al vroeg naar Frankrijk. De jonge Albert Cohen werd diplomaat in Genève en kreeg in 1922 een contract van uitgeverij Gallimard voor vijf romans, waarvan de eerste twee in 1934 en 1938 verschenen. In 1968 verkreeg Cohen wereldfaam met 'De uitverkorene van de heer,' dat in twintig talen werd vertaald, een miljoenenpubliek bereikte en werd onderscheiden met de Grand prix du roman de l'Académie française. De Nederlandse vertaling van 'De uitverkorene van de heer' verscheen voor het eerst in 1985 bij uitgeverij Manteau. Na Cohens dood in 1981 werd de roman opgenomen in de fameuze Pléiadereeks van dezelfde uitgeverij.

Wil je het boek lezen?De uitverkorene van de heer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Albert Cohen. Lezen De uitverkorene van de heer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN