Nieuwsberichten Schrijven

Nieuwsberichten Schrijven - P. van der Bijl | Nextbestfoodprocessors.com

...eld. Om de lead (zie verder) ... Journalistiek schrijven voor krant, vakblad en nieuwe media (2e druk) ... Hoe schrijf je een goed nieuwsbericht? | Bratpack ... . Bussum: uitgeverij Coutinho. Kussendrager, N., van der Lugt, D. & Rogmans, B. (1997). Ditisonzewijk.nl - Helmond is het digitale wijkgerichte platform voor Helmond. Doelstelling van deze website: alle Helmondse wijken gratis van nieuws voorzien en de inwoners op de hoogte brengen van alle activiteiten die plaatsvinden in hun wijk. 'Nieuwsberichten schrijven' door Paul van der Bijl, Jan van Vegchel - Onze prijs: €25,50 - Vandaag ... Cursus Nieuwsberichten schrijven | Scriptplus ... . 'Nieuwsberichten schrijven' door Paul van der Bijl, Jan van Vegchel - Onze prijs: €25,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis In mijn artikel staan een aantal manieren hoe je de inleiding kunt schrijven. Als het een nieuwsbericht is zal ik het nieuws even kort en bondig vertellen in de inleiding en dan in de kern van het artikel zal ik het wat uitgebreider uitleggen wat er gebeurt is enz. Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boek waarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over 'hard nieuws', maar ook het 'zachte nieuws' en aankondigingen komen aan bod. Actuele nieuwsberichten Stichting Lezen en Schrijven. Lees voor. 19 mei. Toolkit 'Blijf in verbinding met laaggeletterden' voor schuldhulpverleners beschikbaar. Om een laaggeletterde met schulden goed te kunnen ondersteunen in een schuldhulpverleningstraject moet de dienstverlening toegankelijk zijn. Een goed nieuwsbericht schud je niet zomaar uit je mouw. Zo'n tekst bouw je op: door van tevoren goed na te denken over het onderwerp, door je af te vragen wat het (belangrijkste) nieuws is, door zorgvuldig de gegevens te selecteren, door deze gegevens te ordenen en door de tekst te schrijven en te redigeren. Schrijven in fasen Nieuwsberichten schrijven Het lijkt simpel een nieuwsbericht te schrijven van 150 woorden, met een kop en een staart. Maar het is een ambacht waar je een nieuwsneus voor nodig ......

INFORMATIE

AUTEUR
P. van der Bijl
DIMENSIE
8,6 MB
BESTANDSNAAM
Nieuwsberichten Schrijven.pdf

OMSCHRIJVING

Ze zien er zo simpel uit, die nieuwsberichten in de krant, op websites en op teletekst. Maar een goed nieuwsbericht schrijven is verre van eenvoudig. Wat is nieuws? Hoe kom je er aan en hoe schrijf je het kort, bondig en duidelijk op?Nieuwsberichten schrijven is een praktijkgericht boekwaarin al deze vragen aan de orde komen. Verschillende soorten nieuwsberichten voor diverse media worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt op berichtgeving over 'hard nieuws', maar ook het 'zachte nieuws' en aankondigingen komen aan bod. Een apart hoofdstuk is gewijd aan het persbericht. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan zaken als embargo's en hoor en wederhoor.Nieuwsberichten schrijven is niet alleen geschikt voor aankomende journalisten, maar ook voor meer ervaren redacteuren en communicatieadviseurs die betere nieuwsberichten willen schrijven.

Wil je het boek lezen?Nieuwsberichten Schrijven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. van der Bijl. Lezen Nieuwsberichten Schrijven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN