Het epos van sjeik Bedreddin

Het epos van sjeik Bedreddin - Nazim Hikmet | Nextbestfoodprocessors.com

...edreddin van Nazim Hikmet bij Boekenwereld ... Het epos van sjeik Bedreddin Download PDF ePUB ... . Veilig winkelen, bestellen en betalen! Noté . Het epos van sjeik Bedreddin - Hikmet, Nâzim, Sötemann, Sytske et des millions de romans en livraison rapide We raden u aan het boek van Het epos van sjeik Bedreddin PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Het epos van sjeik Bedreddin De Turkse schrijver en dichter Nâzım Hikmet (1902-1963) wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste dichters van de twintigste eeuw. Het epos van sjeik Bedreddin gaat over e ... Boek :Nazim Hikmet - Het epos van sjeik Bedreddin ... ... . Het epos van sjeik Bedreddin gaat over een gevangene (Hikmet zelf) die droomt dat hij getuige is van de waargebeurde, door de soefi Bedreddin (1359-1420) geleide, socialistische boerenopstand in het Ottomaanse Rijk van de 14de eeuw. Hikmets strijd en die van Bedreddin zijn elkaars spiegelbeeld. Het epos van sjeik Bedredin book. Read reviews from world's largest community for readers. De Turkse schrijver en dichter Nâz?m Hikmet (1902-1963) wordt ... Deze nieuwe uitgave van Het epos van sjeik Bedreddin is tweetalig. Er is een Nederlandstalige en een Turkstalige versie opgenomen. Het voorwoord is op enkele fragmenten na volledig in het Nederlands, maar het eigenlijke epos is eerst in z'n geheel in het Nederlands terug te vinden en verderop in het boek in het Turks. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Hikmet, Nâzim - (1) Het epos van sjeik Bedreddin, zoon van de kadi te Simavne + (2) Brieven aan Taranta-Babu Het epos van sjeik Bedreddin: Amazon.es: Hikmet, Nâzim, Sötemann, Sytske: Libros en idiomas extranjeros 'Het epos van sjeik Bedreddin' is een ontmoeting tussen twee beroemde Turkse revolutionairen, Bedreddin die zijn strijd tegen de sultan met de dood door ophanging moest bekopen, en Hikmet die vanwege zijn pennenstijd tegen het autocratische regime van de Turkse Republiek lange tijd in gevangenschap en ballingschap moest doorbrengen. Nâzım Hikmet - Het epos van Sjeik Bedreddin. Turkijes grootste dichter Nâzım Hikmet ... Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Het epos zelf verhaalt van een socialistische boerenrevolte in de 14e eeuw, aan de westerse grens van het toenmalige Osmaanse gebied, waarin tienduizenden Christelijke, Islamitische en Joodse Turken zich hadden verenigd onder leiding van Sjeik Bedreddin en zijn volgeling Torlak Kemal. 'Het epos van sjeik Bedreddin' is een ontmoeting tussen twee beroemde Turkse revolutionairen, Bedreddin die zijn strijd tegen de sultan met de dood door ophanging moest bekopen, en Hikmet die vanwege zijn pennenstijd tegen het autocratische regime van de Turkse Republiek lange tijd in gevangenschap en ballingschap moest doorbrengen....

INFORMATIE

AUTEUR
Nazim Hikmet
DIMENSIE
8,43 MB
BESTANDSNAAM
Het epos van sjeik Bedreddin.pdf

OMSCHRIJVING

De Turkse schrijver en dichter Nâzım Hikmet (1902-1963) wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste dichters van de twintigste eeuw. Nog altijd geldt hij als de belangrijkste avant-gardist in de poëzie van zijn vaderland.'Het epos van sjeik Bedreddin', dat Hikmet in 1936 schreef in de gevangenis van Bursa, is een poëtische, autobiografische raamvertelling, waarin droom en werkelijkheid en verleden en heden verstrengeld raken. Het verhaal begint als de dichter in de cel, die hij deelt met achtentwintig medegevangenen, op zijn bed ligt te lezen in een verhandeling over sjeik Bedreddin en diens opstand in het Osmaanse Rijk van de veertiende eeuw. Hij reflecteert op de tekst en weidt uit over het boerensocialisme, maakt een vergelijking met de sociale strijd in de huidige tijd, en zet op deze wijze direct de toon: 'Ik ga jullie een verhaal vertellen over een strijd, een strijd in onze eigen geschiedenis, maar die nog altijd niet gestreden is, want ook wij voeren die.' 'Het epos van sjeik Bedreddin' is een ontmoeting tussen twee beroemde Turkse revolutionairen, Bedreddin die zijn strijd tegen de sultan met de dood door ophanging moest bekopen, en Hikmet die vanwege zijn pennenstijd tegen het autocratische regime van de Turkse Republiek lange tijd in gevangenschap en ballingschap moest doorbrengen. Het vertelt tevens de rode draad van de geschiedenis van het Turkse volk, waarbij Hikmet zijn lezers oproept om voorwaarts te gaan, en vooral niet te vergeten.Fragment:Mijn hoofdpijn was plotseling gezakt. Ik stond op van mijn bed. Liep naar de persoon aan het raam. Hij nam me bij de hand. We verlieten de slapende cel met het zwetende beton en de overige achtentwintig mannen. Plotseling trof ik mezelf aan op de rotsen die we nooit kunnen zien, bij de plek waar de zee onze muur raakt. En terwijl we ons stilletjes over de golven van de donkere zee voortbewogen, begaf ik mij in gezelschap van de volgeling van Börklüdje naar het verleden, naar jaren terug, naar eeuwen geleden, naar de tijd van sultan Mehmet Tsjelebi.Deze uitgave is tweetalig, en is een herziene vertaling van de Nederlandstalige editie van Uitgeverij Douane uit 2005. Met een inleiding van vertaalster Sytske Sötemann.Sytske Sötemann is vertaalster van Turkse poëzie. Zij promoveerde op Yahya Kemal Beyatlı - Turkse poëzie in de vroege twintigste eeuw. Een analyse en is medesamensteller en -vertaler van de tweetalige bloemlezingen Moderne Turkse poëzie (2010) en Reisgenoten & wijnschenkers - Osmaanse poëzie (2014).

Wil je het boek lezen?Het epos van sjeik Bedreddin in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nazim Hikmet. Lezen Het epos van sjeik Bedreddin Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN