Paard en Landschap

Paard en Landschap - R. Zanderink | Nextbestfoodprocessors.com

...et boek neemt de lezer mee naar paardenbedrijven verspreid over heel Nederland, van de kust naar het binnenland, van open via halfopen naar besloten landschapstypen ... Paarden Landschap Natuur · Gratis foto op Pixabay ... . Pro Natura ging in opdracht van regionaal landschap Schelde-Durme in februari en maart 2020 aan de slag in Destelbergen en Lebbeke bij de eerste ambassadeurs van het PDPO-project 'Paard in het Landschap'. Paard en landschap. Het PDPO project (Programma voor Plattelandsontwikkeling) Paard en Landschap wil paardenhouders een biodivers en landschappelijk waardevol inrichtingsvoorstel aanbieden. Toename paardenhouderijen. De laatste decennia is het aantal paardeneigenaars in Vlaanderen sterk toegenomen. Met de brochure 'Inspiratie voor Paard en Landschap' ... Paard en Landschap | Regionaal landschap de Voorkempen ... . Toename paardenhouderijen. De laatste decennia is het aantal paardeneigenaars in Vlaanderen sterk toegenomen. Met de brochure 'Inspiratie voor Paard en Landschap' en enkele specifieke beheerfiches reiken de Antwerpse regionale landschappen paardenhouders correcte informatie aan zodat ze de teugels in eigen handen kunnen nemen om mee te bouwen aan een leefbaar landschap. Op 2 jaar tijd adviseer...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Zanderink
DIMENSIE
9,87 MB
BESTANDSNAAM
Paard en Landschap.pdf

OMSCHRIJVING

Het Nederlandse landschap verandert. Meer en meer boeren beëindigen hun bedrijf en de koeien verdwijnen uit het weiland. In veel gevallen maken ze plaats voor paarden, maar helaas is er niet altijd sprake van een goede inpassing in het landschap. In Paard en Landschap worden vele tips en ideeën aangereikt om een (paarden)erf harmonieus in te passen in het Nederlandse landschap. Het boek neemt de lezer mee naar paardenbedrijven verspreid over heel Nederland, van de kust naar het binnenland, van open via halfopen naar besloten landschapstypen. Prachtige sfeerbeelden en heldere beschrijvingen tonen hoe mens, paard en landschap een natuurlijk geheel kunnen vormen, waarbij het welzijn van het paard vooropstaat. Er worden praktische handvatten aangereikt voor de inrichting van erf en perceel: hoe kan een poel gegraven worden, welke heggen zijn geschikt als omheining en hoe komt een natuurlijke weide tot stand?Dit boek is het eerste en enige Nederlandse boek dat op dit thema in gaat en is dan ook onmisbaar voor paardenhouders, landschapsinrichters en beleidsmakers en ieder ander die zich hiermee bezighoudt.

Wil je het boek lezen?Paard en Landschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Zanderink. Lezen Paard en Landschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN