Historisch denken 0 - Hoe historici geschiedenis schrijven

Historisch denken 0 - Hoe historici geschiedenis schrijven - Jolien Gijbels | Nextbestfoodprocessors.com

...torici geschiedenis schrijven. Via voorbeelden uit de historiografie over de Eerste Wereldoorlog biedt dit tweede volume in de reeks Historisch denken een toegankelijke inleiding in de historische praktijk ... "Historisch besef maakt mensen kritisch en zet aan tot ... ... . Historisch denken en redeneren zorgt ervoor dat er: Niet al te gemakkelijk lijnen worden getrokken van verleden naar heden Voorzichtig wordt omgegaan met het trekken van lessen uit de geschiedenis Een grote voorkeur is voor ontmythologisering en relativering Het denken wordt verzakelijkt, waardoor mensen minder vatbaar worden voor ideologische en totalitaire boodschappen Inzicht ontstaat dat ... De volumes in deze reeks, gericht tot geschiedenisleerkrachten en historici, zijn toegankelijk geschreven en verdiepen zich in cruciale aspecten van historisch denken. Reeds verschenen in deze reeks: H ... Hoe historici geschiedenis schrijven - Historisch denken ... ... ... De volumes in deze reeks, gericht tot geschiedenisleerkrachten en historici, zijn toegankelijk geschreven en verdiepen zich in cruciale aspecten van historisch denken. Reeds verschenen in deze reeks: Herinneringen aan de holocaust. Geschiedenis en collectieve herinnering in gespannen verhouding. Hoe historici geschiedenis schrijven ... Historisch denken. Hoe historici geschiedenis schrijven De Eerste Wereldoorlog en de historische praktijk. Jolien Gijbels & Koen Lagae & Karel Van Nieuwenhuyse Historische samenwerkingsverbanden: Jonge Historici Schrijven Geschiedenis Nederlandse historici zijn georganiseerd in vele verschillende verenigingen, stichtingen en genootschappen. Samenwerking tussen de leden bevorderen, kennis verspreiden buiten de historische wereld, de zichtbaarheid van het specialisme vergroten: zoveel verenigingen, zoveel ambities. Hoe historici geschiedenis schrijven. Toegankelijke inleiding in de historische praktijk voor het secundair geschiedenisonderwijs Was het dodelijke schot dat Gavrilo Princip op 28 juni 1914 afvuurde de rechtstreekse aanleiding voor het losbarsten van de Eerste Wereldoorlog? Moeten we de dieperliggende oorzaken voor de Groote Oorlog eerder in de militair-politieke dan wel in de economische ... Die verschillende, zelfs rivaliserende representaties van voorbije fenomenen, hebben alles te maken met hoe historici geschiedenis schrijven. Via...

INFORMATIE

AUTEUR
Jolien Gijbels
DIMENSIE
6,19 MB
BESTANDSNAAM
Historisch denken 0 - Hoe historici geschiedenis schrijven.pdf

OMSCHRIJVING

Historisch denken 0 - Hoe historici geschiedenis schrijven 1e druk is een boek van Jolien Gijbels uitgegeven bij Universitaire Pers Leuven. ISBN 9789462701267 Toegankelijke inleiding in de historische praktijk voor het secundair geschiedenisonderwijs.Was het dodelijke schot dat Gavrilo Princip op 28 juni 1914 afvuurde de rechtstreekse aanleiding voor het losbarsten van de Eerste Wereldoorlog? Moeten we de dieperliggende oorzaken voor de Groote Oorlog eerder in de militair-politieke dan wel in de economische sfeer zoeken? En wat met de rol van het toeval in dit alles? Deze en andere historische vragen werden doorheen de afgelopen eeuw uiteenlopend beantwoord. Die verschillende, zelfs rivaliserende representaties van voorbije fenomenen, hebben alles te maken met hoe historici geschiedenis schrijven. Via voorbeelden uit de historiografie over de Eerste Wereldoorlog biedt dit tweede volume in de reeks Historisch denken een toegankelijke inleiding in de historische praktijk. Per hoofdstuk krijgt de lezer verschillende didactische scenario's, toepasbaar in het secundair geschiedenisonderwijs. Tot slot gaat dit boek in op hoe het historisch métier een zinvolle en haalbare vertaling kan krijgen naar het vak geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Historisch denken 0 - Hoe historici geschiedenis schrijven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jolien Gijbels. Lezen Historisch denken 0 - Hoe historici geschiedenis schrijven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN