Religie, politiek en civil society

Religie, politiek en civil society - Donald Loose | Nextbestfoodprocessors.com

...eschiedenis. Toch is het een actueel onderwerp nu de Nederlandse regering sinds 2007 dit kernbegrip inzet om te pleiten voor de actieve burger: een burger die actief op zoek gaat naar hulp en oplossingen voor zijn probleem ... Religie is geen bron van geweld - Sociale Vraagstukken ... . Kan de civil society de hedendaagse spanningen tussen religie en politiek opvangen? Filosoof Ad Verbrugge, socioloog Willem Schinkel, godsdienstfilosoof Anton van Harskamp en historicus Patrick van Schie reageren op de lezing van filosoof Donald Loose, die hij tijdens de Dag van de Filosofie 2009 uitsprak. Bekijk Religie, politiek en civil society en vergelijk voor de beste en goedkoopste prijs op Scoupz.nl Scopri Religie, politiek en civil society: verzoening of verzet? di Donald Loose, Wim Donk, Ad Verbrugge, Willem Schi ... Religie, politiek en civil society vergelijken en vandaag ... ... . Bekijk Religie, politiek en civil society en vergelijk voor de beste en goedkoopste prijs op Scoupz.nl Scopri Religie, politiek en civil society: verzoening of verzet? di Donald Loose, Wim Donk, Ad Verbrugge, Willem Schinkel, Has Klerx, Annemarie Hinten-Nooijen: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. Religie, Politiek & Civil Society Verzoening of verzet? Donald Loose, Wim van de Donk, Ad Verbrugge e.a. apr 2010, Uitgeverij Valkhof Pers ISBN: 9789056253295 80 pagina's, Paperback Loose, DAA 2010, Religie, politiek en zelfkritiek. in H Klerx & AM Hinten-Nooijen (eds), Religie, Politiek en Civil Society. Valkhof Pers, Nijmegen, pp. 23-35. Religie, politiek en civil society: verzoening of verzet? | Has Klerx, Annemarie Hinten-Nooijen, Donald Loose, Wim Donk, Ad Verbrugge, Willem Schinkel | ISBN: 9789056253295 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Noté /5: Achetez Religie, politiek en civil society: verzoening of verzet? de Loose, Donald, Donk, Wim, Verbrugge, Ad, Schinkel...

INFORMATIE

AUTEUR
Donald Loose
DIMENSIE
8,98 MB
BESTANDSNAAM
Religie, politiek en civil society.pdf

OMSCHRIJVING

Op 11 september 2001 veranderde in één klap de westerse kijk op de wereld. De liberale democratie ondervond zichtbaar weerstand, religieuze motieven deden hun intrede in het politieke spel. Tegelijkertijd signaleerde Europa meer verschijnselen van onrust en onvrede, niet zelden in relatie tot de steeds openlijker verschijning van de islam. Deze ontwikkelingen noodzaken ons om de fundamenten en bouwstenen van onze samenleving opnieuw en publiekelijk te verkennen. In Europa is hierdoor een hernieuwde interesse ontstaan in het spanningsveld tussen religie en politiek.In Religie, Politiek & Civil Society gaat een aantal auteurs in op dit spanningsveld. Wat is de plaats van religie in onze maatschappij? Leven we wel in een seculiere samenleving? Is de democratie een typisch christelijk fenomeen? Welke rol is er voor de opkomende islam in Europa weggelegd? Hoe staat religie in relatie tot de Verlichting? Is in Europa een botsing van religies of van culturen onvermijdelijk? Een grote groep maatschappelijke organisaties heeft bijgedragen aan normen- en waardenbesef en sociale cohesie. Kan de civil society de hedendaagse spanningen tussen religie en politiek opvangen?Filosoof Ad Verbrugge, socioloog Willem Schinkel, godsdienstfilosoof Anton van Harskamp en historicus Patrick van Schie reageren op de lezing van filosoof Donald Loose, die hij tijdens de Dag van de Filosofie 2009 uitsprak. Met een inleiding van voormalig WRR-voorzitter Wim van de Donk.

Wil je het boek lezen?Religie, politiek en civil society in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Donald Loose. Lezen Religie, politiek en civil society Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN