De eerste Adam

De eerste Adam - B. van Leeuwen | Nextbestfoodprocessors.com

.... De verpleegkundige zegt dat Adam nog steeds babymelk moet drinken ... Nieuws uit Afrika: Lilith ... . Maar Adam mag ook oefenen met de eerste hapjes. Het is maandag 1 april, de eerste maandag van de maand. Adam de Heer is kersvers uit Zeeland in Amsterdam komen wonen. Door een toevallige botsing ontmoet hij Eva van Amstel. De Cura se Adam Polaar wordt na een traumatische ervaring met zijn jeugdliefde, het buurmeisje met de 'mooie zwiepers', teruggeworpen op zichzelf. Hij raakt verzeild aan de zelfkant van de maatschappij en trekt z ... Adam (eerste mens) - Christipedia.nl ... . Hij raakt verzeild aan de zelfkant van de maatschappij en trekt zich het lot van de kansarmen aan. Zijn pad kruist dat van de hooggeleerde Franse priester-filosoof, Edouard Bodin, die op doorreis naar Zuid-Amerika op Cura herstelt van een lichte ... Schrijver: Leeuwen, boeli van: Titel: De eerste Adam: ISBN: 9070086190: Uitgever: In De Knipscheer: Bijzonderheden: 1977, 2e Druk, Paperback, Goede staat: Prijs: De Cura se Adam Polaar wordt na een traumatische ervaring met zijn jeugdliefde, het buurmeisje met de 'mooie zwiepers', teruggeworpen op zichzelf. Hij raakt verzeild aan de zelfkant van de maatschappij en trekt zich het lot van de kansarmen aan. Zijn pad kruist dat van de hooggeleerde Franse priester-filosoof, Edouard Bodin, die op doorreis naar Zuid-Amerika op Cura herstelt van een lichte ... En de Here God bouwde de rib, die Hij uit de mens genomen had, tot een vrouw, en Hij bracht haar tot de mens". (Gen 2:7, 21, 22, NBG). De eerste scheppingsversie suggereert een gelijktijdig ontstaan van man en vrouw, in de tweede scheppingsversie is er eerst Adam en dan pas veel later Eva....

INFORMATIE

AUTEUR
B. van Leeuwen
DIMENSIE
7,20 MB
BESTANDSNAAM
De eerste Adam.pdf

OMSCHRIJVING

De Cura se Adam Polaar wordt na een traumatische ervaring met zijn jeugdliefde, het buurmeisje met de 'mooie zwiepers', teruggeworpen op zichzelf. Hij raakt verzeild aan de zelfkant van de maatschappij en trekt zich het lot van de kansarmen aan. Zijn pad kruist dat van de hooggeleerde Franse priester-filosoof, Edouard Bodin, die op doorreis naar Zuid-Amerika op Cura herstelt van een lichte hartaanval. Als oudheidkundige in India was ook Bodin ooit in de ban van een 'onwaarschijnlijk mooie vrouw'. Maar als een Teilhard de Chardin die gefascineerd is door het ontstaan van de mensheid, valt het hem gemakkelijker van de mensheid te houden dan van een mens, en hij ontvlucht haar. Polaar moet uiteindelijk zijn medeleven met de minderbedeelden bekopen met de dood en Bodin realiseert zich dat Adam de echte mens is en meer 'priester' is dan hij.Door De eerste Adam werd Boeli van Leeuwen (Cura , 1922) 'de Nederlandstalige Graham Greene' genoemd, een erenaam die hij zou waarmaken met zijn volgende romans Schilden van leem en Het teken van Jona.

Wil je het boek lezen?De eerste Adam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. van Leeuwen. Lezen De eerste Adam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN