De Willemstad

De Willemstad - Jeannette van Ditzhuijzen | Nextbestfoodprocessors.com

...t, Den Bommel, Achthuizen.Dichtstbijzijnde grote plaatsen zijn Rotterdam, Dordrecht en Breda ... Voorraad | Autobedrijf Van Dueren Den Hollander BV ... ... .. Toponymie. De oorspronkelijke naam van Willemstad is Ruigenhil.Vanaf 1584 werd de naam Willemstad gehanteerd, ter ere van de in dat jaar vermoorde Willem van Oranje. ... Autobedrijf Van Dueren den Hollander - Steenpad 9 - 4797SG - Willemstad - bekijk alle auto's op AutoWereld.nl U heeft daarbij de keuze uit Marina De Batterij, een moderne jachthaven met 215 ruime ligplaatsen op steenworp afstand van de historische en sfeervolle vesting, of de gezellige stadshaven met ruim 300 ligplaatsen naast en in de vesting van Willemstad. Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem's ... Jachthavens Willemstad - Jachthaven De Batterij ... . Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem's stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. Ontdek de Hollandse geschiedenis vanuit bezoekerscentrum het Mauritshuis, struin door de oude straatjes en geniet van culinaire verwennerijen op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven. De Stelling van Willemstad. Kanonskogels in de muren, kanonnen op de kade. Stadsmuren, stervormige dijken, forten, bunkers en kruithuizen. De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig. Willemstad vestingstad heeft niet alleen een verleden aan namen. Camping Bovensluis is een gezellige camping in Noord-Brabant, grenzend ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeannette van Ditzhuijzen
DIMENSIE
8,84 MB
BESTANDSNAAM
De Willemstad.pdf

OMSCHRIJVING

Punda was in de negentiende eeuw een levendige, ommuurde stad. Je vond er winkels, schooltjes, tapperijen, hotels, en natuurlijk woonhuizen. Blank woonde naast zwart, joods naast protestants, slaven naast vrijen. Daartussendoor scharrelden honden en varkens, kookten vrouwen schildpadsoep en verstoorden straatmuzikanten de nachtelijke rust. In de Annabaai vochten pontvoerders om een vrachtje.Wijlen Els Langenfeld zocht al die feitjes en weetjes over Punda op in oude kranten en archieven. Als geen ander wist ze hoe de bewoners van Punda destijds hun dagen sleten. Jeannette van Ditzhuijzen rondde haar onvoltooide manuscript af en maakte er een boek van dat een goed beeld geeft van het dagelijks leven in het oude Punda.de auteursWijlen Els Langenfeld studeerde weliswaar geen geschiedenis, maar ze was historica in hart en nieren. Haar boeken en krantenartikelen over Curaçao zijn het resultaat van minitieuze speurtochten in de Curaçaose archieven. Dankzij haar uitgebreide onderzoek kon dit boek tot stand komen.Jeannette van Ditzhuijzen schreef diverse boeken over Curaçao waarbij geschiedenis steevast een rol speelde. Van haar hand verschenen bij LM Publishers onder meer Een sjtetl in de tropen over de Oost-Europese joden op het eiland en Geschiedenis in steen, over de Curaçaose monumenten en de Stichting Monumentenzorg Curaçao.

Wil je het boek lezen?De Willemstad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeannette van Ditzhuijzen. Lezen De Willemstad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN