Gamen en autisme

Gamen en autisme - Erno Mijland | Nextbestfoodprocessors.com

...iet beschikbaar. Onze winkels openen opnieuw op maandag 11 mei ... Gamen en autisme - Herm Kisjes En Erno Mijland | Boeken.com ... . Online bestellen kan nog steeds 24/7, en we leveren je bestelling vanaf € 20 GRATIS bij je thuis. Veel jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot technologie, computers en games. De wereld van nulletjes en eentjes is immers voorspelbaar en helder en technologie luistert in principe altijd naar jouw commandos. De sociale wereld is voor mensen met autisme veel complexer.Ouders en begeleiders maken zich vaak zorgen over die passie ... Autisme en problematisch gamen - Centrum voor Educatie en ... ... .Ouders en begeleiders maken zich vaak zorgen over die passie voor ... Tijdens Samen blijven gamen en spelen wordt alles wat geleerd is, tijdens het gamen spelenderwijs opgefrist. Samen gamen, samen spelen was een cursus van vijf bijeenkomsten waarin kinderen met autisme en een broertje of zusje stapsgewijs leerden hoe ze met elkaar kunnen spelen, zonder dat het resulteert in knallende ruzies. Gamen kan voor kinderen en jongeren met autisme ook gunstige effecten hebben. Met het gamen worden vaardigheden getraind waar autistische jongeren moeite mee kunnen hebben, zoals fijne motoriek, oog-handcoördinatie, communicatie (lezen, typen), concentratie, verbeeldingskracht, leren omgaan met teleurstellingen, en (online) sociale interactie. Is gamen geschikt als leermiddel of als ontspanning? Bram is een persoon met autisme die graag gamet. Hij is 26 jaar oud en werkt als onderhoudsplanner. Op een doordeweekse dag speelt Bram gemiddeld 3 uur games, per week gamet hij ongeveer 27 tot 30 uur. Het gamen heeft hem geholpen met zijn sociale omgang in het 'echte' leven. Auteurs Kisjes en Mijland stellen deze vraag centraal in hun boek 'Gamen en autisme'. Boek als houvast Doel van dit boek is om ouders en hulpverleners houvast te bieden bij het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme die games spelen naar een goede balans tussen het gamen en andere activiteiten en verantwoordelijkheden. Gamen en autisme | ISBN 9789490484002 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Erno Mijland
DIMENSIE
10,41 MB
BESTANDSNAAM
Gamen en autisme.pdf

OMSCHRIJVING

Veel jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot technologie, computers en games. De wereld van nulletjes en eentjes is immers voorspelbaar en helder en technologie luistert in principe altijd naar jouw commando¿s. De sociale wereld is voor mensen met autisme veel complexer.Ouders en begeleiders maken zich vaak zorgen over die passie voor technologie en dan met name voor het gamen. Hoe ondersteun je een kind met autisme in het vinden van een balans tussen enerzijds de plezierige en veilige wereld van het gamen en anderzijds het oefenen van vaardigheden in de sociale wereld?Doel van dit boek is om ouders en hulpverleners houvast te bieden bij het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme die games spelen naar een goede balans tussen het gamen en andere activiteiten en verantwoordelijkheden. Zij vinden in dit boek achtergrondinformatie, praktische adviezen en ervaringsverhalen.'Gamen en autisme' is tot stand gekomen door gesprekken te voeren met deskundigen, maar vooral ook door te luisteren naar ervaringen uit de eerste hand: de verhalen van gamers met autisme en hun ouders. De auteurs hebben hiervoor tientallen interviews gehouden en een aantal enquêtes uitgezet, die door ruim 500 respondenten met opvallend veel toewijding zijn ingevuld.Onderdeel van het boek is de Toolkit Gezond Gamen, een verzameling activiteiten en opdrachten die je als gamende jongere met autisme in zes weken doorloopt. Doel is het gamen een gezonde(re) plek te geven in het dagelijkse leven. De opdrachten worden gedaan met een helper. Dat kan een ouder, verzorger of begeleider zijn. De inhoud is zodanig samengesteld dat deze begeleider geen deskundige of professional hoeft te zijn om ermee te werken. Bij de opdrachten horen formulieren die als afdrukbaar bestand beschikbaar zijn op de website.In dit boek richten de auteurs zich voornamelijk op kinderen en jongeren met autisme met een gemiddelde tot hoge cognitieve begaafdheid, aangezien de insteek is om op basis van dialoog en zelfhulp met het thema aan de slag te gaan. Voor kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking in combinatie met autisme, zullen ouders en hulpverleners de vertaalslag moeten maken van de aangeboden handvatten naar hun specifieke situatie. Over de auteursHerm Kisjes (1966) is werkzaam in een zelfstandige praktijk voor mensen met verslavingsproblemen waaronder internet- en gameverslaving, geeft trainingen en werkt onder andere in opdracht van SolutionS en Fontys Hogescholen.Erno Mijland (1966) schrijft en spreekt voor en over het onderwijs, met name over de impact van technologie op kinderen en jongeren. Daarnaast is hij uitgever.Kisjes en Mijland werken samen in Beter Gamen. Beter Gamen houdt zich bezig met de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg en opvoeding en met programma¿s voor gezond gamen.

Wil je het boek lezen?Gamen en autisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erno Mijland. Lezen Gamen en autisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN