Arrisala 1 Geloofsleer

Arrisala 1 Geloofsleer - Onbekend | Nextbestfoodprocessors.com

... hardcover. Het meesterwerk van 'de kleine Malik' Arrisala, een klassiek meesterwerk over de islamitische geloofsleer ('aqida) en jurisprudentie (fiqh) ... bol.com | 't Kennishuys artikelen kopen? Alle artikelen online ... . Arrisala, een klassiek meesterwerk over de islamitische geloofsleer ('aqida) en jurisprudentie (fiqh).Geschreven door Abdullah Ibn Abi Zayd Al Qayrawani op 17-jarige leeftijd in het jaar 938. Het boek wordt tot op de dag van vandaag onderwezen en bestudeerd en behoort tot de verplichte literatuur in curricula van veel universiteiten en instituten. Arrisala (Deel 1 - Geloofsleer) 4e druk in linnen gebonden hardcover. Het meesterwerk van 'de kleine Malik' Arrisala, een klassiek meesterwerk over d ... Vertaling en uitleg Arrisala deel 1 - Geloofsleer ... ... . Arrisala (Deel 1 - Geloofsleer) 4e druk in linnen gebonden hardcover. Het meesterwerk van 'de kleine Malik' Arrisala, een klassiek meesterwerk over de islamitische geloofsleer ('aqida) en jurisprudentie (fiqh).Geschreven door Abdullah Ibn Abi Zayd Al Qayrawani op 17-jarige leeftijd in het jaar 938. Arrisala (Deel 1 â Geloofsleer) 4e druk in linnen gebonden hardcover. Het meesterwerk van âde kleine Malikâ Arrisala, een klassiek meesterwerk over de islamitische geloofsleer (âaqida) en jurisprudentie (fiqh). Geschreven door Abdullah Ibn Abi Zayd Al Qayrawani op 17-jarige leeftijd in het jaar 938. Het boek wordt tot op de dag van vandaag onderwezen en bestudeerd en behoort tot de ... Arrisala (Deel 1 - Geloofsleer) O zoon - Al Ghazali; ...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
12,97 MB
BESTANDSNAAM
Arrisala 1 Geloofsleer.pdf

OMSCHRIJVING

Arrisala (Deel 1 – Geloofsleer)4e druk in linnen gebonden hardcover.Het meesterwerk van "de kleine Malik'Arrisala, een klassiek meesterwerk over de islamitische geloofsleer ("aqida) en jurisprudentie (fiqh). Geschreven door Abdullah Ibn Abi Zayd Al Qayrawani op 17-jarige leeftijd in het jaar 938. Het boek wordt tot op de dag van vandaag onderwezen en bestudeerd en behoort tot de verplichte literatuur in curricula van veel universiteiten en instituten. Imam Al Qayrawani, ook wel bekend als "de kleine Malik', verwijzend naar de oprichter van de Maliki-wetschool, staat bekend om zijn diepgaande kennis van alle facetten van het geloof.Het werk Arrisala, dat vertaald kan worden als "de brief' of "de boodschap', is door imam Al Qayrawani geschreven op verzoek van iemand om een korte verhandeling te schrijven over de verplichte zaken van het geloof. De imam heeft dit op beknopte en – tegelijkertijd – alomvattende wijze gedaan.Geloofsleer van Ahl assuna wal jama"aDit eerste volume behandelt de zuivere islamitische geloofsleer van de Ahl assuna wal jama"a (de soennitische geloofsleer). Het boek bespreekt het fundament van de islam en geeft een verdiepend antwoord op de centrale vraag "waarin gelooft de moslim?". Verplichte kost voor iedere moslim, en niet-moslim die het fijne van de islamitische geloofsleer wil weten.De heer Aarab heeft het werk vertaald en op een gestructureerde en laagdrempelige manier geprobeerd uit te leggen. Zijn uitleg is gebaseerd op de hoofdbronnen Qur'an en Sunna en omvat ook een bespreking van de meningen van grote imams als Abu Hanifa, Ahmed Ibn Hanbal, Abu Hasan Al Ash"ari, Abu Mansur Al Maturidi, Al Ghazali, Ibn Taymiyya, Annawawi, Ibn Kathir, Ibn Al Jawzi en vele anderen.Vertaling, uitleg en redactieImam Mhamed Aarab is één van de zeldzame Nederlandssprekende geleerden die op klassieke wijze de islamitische wetenschappen hebben bestudeerd. De heer Aarab is opgegroeid in Nederland en na de middelbare school afgereisd naar Syrië. Na enkele jaren islamstudie aldaar is hij zijn kenniscarrière gaan vervolgen in Marokko, waar hij zich heeft gespecialiseerd in onder andere de Arabische taal, Qur'an- en Hadithwetenschappen, theologie, filosofie, jurisprudentie, ethiek en Qur'anexegese. De heer Aarab is universitair docent Islamwetenschappen en een veelgevraagde spreker in Nederland en België. De inhoudelijke redactie van dit boek is verzorgd door shaykh Galal Ali Amer Al-Jihany.

Wil je het boek lezen?Arrisala 1 Geloofsleer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Arrisala 1 Geloofsleer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN