De Boerenoorlog

De Boerenoorlog - Martin Bossenbroek | Nextbestfoodprocessors.com

...ogen die in Zuid-Afrika uitgevochten werden tussen de Boeren en de Britten tussen 1880 en 1902 ... De Boerenoorlog by Martin Bossenbroek - Goodreads ... .. Deze Boeren of Afrikaners waren afstammelingen van voornamelijk Nederlandse kolonisten, die als pioniers (Voortrekkers) naar de binnenlanden van Zuid-Afrika trokken en daar onder meer de Zuid-Afrikaanse Republiek (Transvaal) en de Oranje ... De Boerenoorlog (1899-1902) behoort tot de meest intrigerende conflicten in de moderne geschiedenis. Martin Bossenbroek vertelt het hele verhaal, inclusief de cruciale Nederlandse inbreng. Hij ... De boerenoorlog | De Volkskrant ... . Martin Bossenbroek vertelt het hele verhaal, inclusief de cruciale Nederlandse inbreng. Hij verplaatst zich in alle partijen en volgt drie kleurrijke hoofdpersonen op de voet: de Nederlandse jurist Willem Leyds, de Engelse oorlogsverslaggever Winston Churchill en de Boerencommando Deneys Reitz. Boerenoorlog kan verwijzen naar: . Boerenoorlogen, . Eerste Boerenoorlog; Tweede Boerenoorlog waarin de Zuid-Afrikaanse Afrikaners (boeren) tegen de Britten streden (1880-1881 en 1899-1902); Duitse Boerenoorlog, een opstand van Duitse boeren tegen hun onderdrukkers (1524-1525); Boerenkrijg, een opstand van Vlaamse boeren tegen de Sansculotten (1798) De Eerste Boerenoorlog (1880 - 1881), ook bekend als de Eerste Vrijheidsoorlog, was een oorlog tussen de Nederlandstalige Boeren van de Zuid-Afrikaansche Republiek (Transvaal) enerzijds, en het Britse Rijk anderzijds. In 1899 brak de Boerenoorlog uit, waarin het almachtige Britse...

INFORMATIE

AUTEUR
Martin Bossenbroek
DIMENSIE
10,8 MB
BESTANDSNAAM
De Boerenoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Oorsprong van de apartheid. Eerste mediaoorlog. Voorproefje van de Eerste én de Tweede Wereldoorlog. De Boerenoorlog (1899-1902) behoort tot de meest intrigerende conflicten in de moderne geschiedenis. Het verschil in status tussen supermacht Groot- Brittannië en de twee nietige Boerenrepublieken Transvaal en Oranje Vrijstaat, bewoond door afstammelingen van Nederlandse kolonisten, was bizar groot. Toch moesten de Britten heel ver gaan om de oorlog te winnen, tot en met systematische terreur tegen de burgerbevolking.De Boeren leken ten onder te gaan, als tragische helden van een afgesloten tijdperk. Maar na het verlies van de oorlog wonnen ze de vrede. Ze herschiepen Zuid-Afrika in een land van blanke meesters en zwarte knechten. Na het einde van de apartheid werden de rollen omgedraaid. Opnieuw lijken de Boeren ten onder te gaan, nu als tragische schurken. Alle aanleiding om terug te kijken op de oorlog die Zuid-Afrika verscheurde, tot op de dag van vandaag.Martin Bossenbroek, auteur van historische klassiekers als Holland op zijn Breedst en De Meelstreep, vertelt het hele verhaal, inclusief de cruciale Nederlandse inbreng. Hij verplaatst zich in alle partijen en volgt drie kleurrijke hoofdpersonen op de voet: de Nederlandse jurist Willem Leyds, de Engelse oorlogsverslaggever Winston Churchill en de Boerencommando Deneys Reitz. Nooit eerder werd de Boerenoorlog zo compleet en zo beeldend beschreven.

Wil je het boek lezen?De Boerenoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martin Bossenbroek. Lezen De Boerenoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN