Verzwegen Verhalen

Verzwegen Verhalen - Procopius (Caesariensis) | Nextbestfoodprocessors.com

...en verhaal over kanker 1e druk is een boek van Brian S ... Verhalen Archives - VERZWEGEN TURKIJE ... . Peskin uitgegeven bij Succesboeken.Nl. ISBN 9789079872435 Het verzwegen verhaal over kanker, een lijvig boek van 544 pagina's, maakt duidelijk dat professor Brian Peskin als een van de weinigen in staat is om de ongezouten waarheid helder en krachtig naar voren te brengen. Het Holland Festival 2020 is helaas afgelast vanwege beperkende maatregelen van de Rijksoverheid in verband met de coronapandemie. Er wordt gewerkt aan een online-festival. U kunt uw ... bol.com | Verzwegen Verhalen, Procopius (Caesariensis ... ... . Er wordt gewerkt aan een online-festival. U kunt uw tickets omruilen voor een voucher voor de editie 2021, het bedrag doneren of restitutie krijgen. U wordt hierover in de komende tijd door de festivalorganisatie actief benaderd. meer informatie Verzwegen Verhalen (Onbekende bindwijze). In dit nietsverhullende boek uit het begin van de Middeleeuwen schetst Procopius de duistere kanten van het... Verzwegen Verhalen (Paperback). Verzwegen verhalen is geen verzetsroman en vooral ook geen heldenepos. Blijker was in de oorlog een heel gewone... Verzwegen Verhalen: Een andere vader of moeder (Verzwegen verhalen) In Nederland heeft één op de tien kinderen een andere biologische vader dan eer...

INFORMATIE

AUTEUR
Procopius (Caesariensis)
DIMENSIE
11,98 MB
BESTANDSNAAM
Verzwegen Verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

In dit nietsverhullende boek uit het begin van de Middeleeuwen schetst Procopius de duistere kanten van het Byzantium beschreven onder de demonische keizer Justinianus en de zo mogelijk nog verdorvener keizerin Theodora. Procopius beschrijft in het boek, dat om begrijpelijke redenen tijdens zijn leven niet gepubliceerd kon worden, alles wat hij in zijn officiële geschiedenis moest verzwijgen, 'al had hij het met eigen ogen gezien'. De hoofdrollen in het boek zijn weggelegd voor vier personen. Als eerste Justinianus, de grote wetgever (aan wie wij nu nog veel van onze eigen wetgeving danken), beschermer en leider van de kerk en groot bouwer (van onder andere de Aya Sofia). Hij blijkt een haatdragende, corrupte tiran te zijn die de wet naar zijn hand zet als hem dat zo uitkomt, het christendom meer kwaad dan goed heeft gedaan en de staatsgelden verkwist voor eigen roem en glorie. Een grote rol is ook weggelegd voor zijn vrouw, de ex-prostituee Theodora. En dan is er nog Belisarius, de geniale generaal die slechts een marionet blijkt te zijn van zijn overspelige, wellustige, corrupte vrouw Antonina, een intrigante die op haar beurt in slechtheid niet onderdoet voor keizerin Theodora zelf. Kortom, het boek is een schandaalkroniek zonder weerga, dat ons meer vertelt over wat er in de roemruchtste jaren van het Byzantijnse rijk achter de schermen gebeurde dan welke andere bron ook. Hein L. van Dolen vertaalde eerder onder meer Herodotos, Aristofanes, Lucianus en Sofokles. Procopius (ca. 500 - na 555), afkomstig uit Caesarea (Palestina), bekleedde belangrijke functies in Constantinopel, en was de vertrouweling van Belisarius, de generaal van keizer Justinianus.

Wil je het boek lezen?Verzwegen Verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Procopius (Caesariensis). Lezen Verzwegen Verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN