Eigen woning en fiscus

Eigen woning en fiscus - Lia Wapperom | Nextbestfoodprocessors.com

... eigen woning met de fiscus te maken? Heel veel! Alleen al bij de aankoop moet u overdrachtsbelasting betalen ... Moeten we over ons eigen huis belasting betalen in box 3? ... . Ook dient u jaarlijks het eigenwoningforfait bij uw inkomen te tellen. Maar er zijn ook leukere zaken te verzinnen zoals de aftrek van de hypotheekrente. Zo ook de eenmalige kosten om een hypotheek voor de eigen woning te regelen. Ik heb mijn woning verkocht, hoe moet ik dit in de aangifte invullen? Kijk op de checklist welke gegevens u bij de hand moet houden als u de vraag over uw eigen woning invult in uw aangifte inkomstenbelasting. Ik heb mijn huis met verlies verkocht en heb daardoor een restschuld. Hebt u uw huis na 28 oktober 2012 en ... Eigen woning - definitie | FOD Financiën ... . Ik heb mijn huis met verlies verkocht en heb daardoor een restschuld. Hebt u uw huis na 28 oktober 2012 en vóór 1 januari 2018 verkocht? Indien u verschillende woningen zelf betrekt, dan is uw 'eigen woning' de woning waar uw fiscale woonplaats is gevestigd. De 'eigen woning' omvat daarentegen niet het deel van de woning dat wordt betrokken door personen die geen deel uitmaken van uw gezin of het deel van de woning dat wordt gebruikt voor het uitoefenen van uw beroepswerkzaamheid of van één van uw gezinsleden. De woning valt dan namelijk nog steeds in box 1 van de inkomstenbelasting ('Inkomen uit werk en eigen woning'). Als de woning (tijdelijk) wordt verhuurd, verhuist de woning naar box 3 ('Inkomen uit sparen en beleggen'). Dat betekent dat er vanaf dat moment geen hypotheekrenteaftrek meer mogelijk is. Eigen woning en fiscus Tweedehands. 16,58. Meer uit de serie Belastingwijzers. Alle bindwijzen en edities (3) Paperback 2016. 44,70. Uiterlijk 5 maart in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een ... Voorbeeld verhuur andere woning dan de eigen woning. U hebt een huis gekocht in Groningen, waar uw dochter gaat studeren. U verhuurt een aantal kamers aan medestudenten van uw dochter. U verhuurt dus een andere woning dan uw eigen woning. U hoeft de huur die u ontvangt niet op te geven in uw aangifte. Eigen woning en de fiscus. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Lia Wapperom
DIMENSIE
6,40 MB
BESTANDSNAAM
Eigen woning en fiscus.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boekje is de wegwijzer in de talloze fiscale problemen rond de aanschaf en het bezit van een eigen woning. Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden maken de schrijvers de vaak gecompliceerde praktijk duidelijk en inzichtelijk. Een greep uit de inhoud:Hypotheekvormen,bijleenregeling,eigenwoningforfait,vrijstelling kamerverhuur,fiscale complicaties bij echtscheiding,erfpacht,de situatie na overlijden,ouders die kinderen helpen bij het verwerven van een eigen huis,gemeentelijke heffingen met betrekking tot de eigen woning,subsidies, enz., enz., enz.De wetgeving rondom de eigen woning blijft veranderen. Alle teksten en voorbeelden zijn volledig aangepast aan de laatste stand van de wetgeving per 1 januari 2011. Deze uitgave is geschikt voor alle huizenbezitters en aanstaande huizenbezitters die de fiscale mogelijkheden van het hebben en/of aanschaffen van een eigen woning zo volledig mogelijk willen benutten.

Wil je het boek lezen?Eigen woning en fiscus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lia Wapperom. Lezen Eigen woning en fiscus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN