Kunstvervalsing

Kunstvervalsing - Noah Charney | Nextbestfoodprocessors.com

...lijke) vertaling van het artikel aldaar. Master Forger Geert Jan Jansen on trial in France, Engelse vertaling van artikel van Henk Schutten in Het Parool op website Museum Security, 26 september 2000 Zelfportret Albrecht Dürer, 1500 Deze en meer interessante anekdotes rond kunstvervalsing zijn te lezen in het fraaie boek Kunstvervalsing ... Kunstvervalsing - Noah Charney - (ISBN: 9789089896483 ... ... . Misleiding en masterminds van meestervervalsers (uitgeverij Terra, 2015) van de Amerikaanse hoogleraar kunstcriminaliteit en schrijver Noah Charney, die dit boek in de Verenigde Staten publiceerde als The Art of Forgery. Is kunstvervalsing ook kunst? Is een kunstwerk ineens minder bijzonder wanneer het een ander naamlabeltje heeft? Dit hoeft niet zo te zijn. Wolfgang Beltracchi heeft, terwijl hij in de gevangenis zat, een aanbod gekregen van een galerie om zijn schilderijen te laten tentoonstellen. Kunstvervalsing is de minst bezwaarlijke vorm van econ ... Meestervervalsers | kunstvervalsing ... . Is kunstvervalsing ook kunst? Is een kunstwerk ineens minder bijzonder wanneer het een ander naamlabeltje heeft? Dit hoeft niet zo te zijn. Wolfgang Beltracchi heeft, terwijl hij in de gevangenis zat, een aanbod gekregen van een galerie om zijn schilderijen te laten tentoonstellen. Kunstvervalsing is de minst bezwaarlijke vorm van economische fraude. Maar het blijft misdaad." Noah Charney - 'Kunstvervalsing: misleiding en masterminds van meestervervalsers'. kunstvervalsing. Heeft u het vermoeden dat u een kunstwerk heeft aangeschaft dat vervalst blijkt te zijn, dan kunt u kunstvervalsing melden via het centraal meldpunt van Nederland: Meld.nl. Vervalsers van kunstwer...

INFORMATIE

AUTEUR
Noah Charney
DIMENSIE
12,46 MB
BESTANDSNAAM
Kunstvervalsing.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kon een surrealistische schilder van licht erotisch getinte taferelen als 's werelds meest succesvolle Vermeer-vervalser de nazi's om de tuin leiden? Wat dreef beruchte meestervervalsers door de eeuwen heen, zoals Han van Meegeren, Geert Jan Jansen of Eric Hebborn? Waarom vervalst men Basquiat, Dürer, Van Eyck, Appel, Matisse, Warhol of Banksy? Kunstvervalsing, misleiding en masterminds van meestervervalsers legt het mysterie, de intriges en de schandalen van kunstvervalsing bloot. Deze vorm van criminaliteit wordt vaak beschouwd de roemrijkste van alle misdaden. De geschiedenis van kunstvervalsingen zit vol met misdaadverhalen, die fascinerend, vaak bizar en altijd waargebeurd zijn. Dit true crime-boek beschrijft de avonturen en mislukkingen van meestervervalsers van vroeger en nu. Het ontrafelt de criminele masterminds en laat zien hoe ze door een mix van genialiteit, trots, wraak, roem, misdaad, opportunisme, geld en macht tot hun daden worden gedreven. Niet alleen beeldende kunst, maar ook zwendel in wijn, archeologische vondsten en literatuur komt aan bod. Vervalsen is al zo oud als de handel in kunst, en ook de huidige kunstwereld wordt regelmatig geplaagd door miljoenenzwendels. Kunstmisdaadexpert Noah Charney onderzoekt hoe en waarom ‘s werelds meest kundige vervalsers – op vaak ingenieuze en charmante wijze - erin slaagden de kunstwereld te misleiden. Hij ontrafelt de trucs van hun handel en beschrijft hoe ze uiteindelijk tegen de lamp liepen, na grondig speurwerk, wetenschappelijke analyse of gewoonweg geluk. Ook laat Charney zien hoe de kunstwereld zelf bij vervalsing is betrokken, bijvoorbeeld door vervalsing te ontkennen om daarmee het eigen gezicht te redden. Welkom in de wereld van kunstvervalsing. En wees gewaarschuwd: vertrouw niet altijd op wat je ogen zien.

Wil je het boek lezen?Kunstvervalsing in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Noah Charney. Lezen Kunstvervalsing Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN