Cornelis Jetses als sprookjestekenaar

Cornelis Jetses als sprookjestekenaar - Chris Niemeijer | Nextbestfoodprocessors.com

...oot mies, is geboren en getogen in de stad Groningen ... Sprookjesprenten van Cornelis Jetses - Digibron.nl ... . ... Cornelis Jetses als sprookjestekenaar. 2007, Uitgeverij Kok Omniboek, Kampen. Tekst: Jan.A.Niemeijer , Groningen. Titel: "Cornelis Jetses als sprookjestekenaar" Auteur: Jan A. Niemeijer Uitgeverij: Kok Omniboek, Kampen, 2007 ISBN 978 90 5977 2250 Pagina's: 96 Prijs: € 22,50. Cornelis Jetses als sprookjestekenaar.een biografie : Kok Omniboek: gebonden.29/21,5.rijk geillustreerd in kleur.96 paginas.in g ... Boeken over Cornelis Jetses. Lees hier meer over de boeken ... ... .29/21,5.rijk geillustreerd in kleur.96 paginas.in goede staat: € 10,00: Antons Demian: Overstegen, Jacqueline en anderen: Cornelis Jetses bekend en onbekend : boek-brochure catalogus van de tentoonstelling 18 maart - 18 april 1977 OMSCHRIJVING. Cornelis Jetses werd beroemd door zijn historische taferelen en vooral van de tekeningen van Ot en Sien en Afke's tiental. Veel minder bekend zijn de prachtige tekeningen die hij maakte voor de sprookjes van onder anderen Andersen en Grimm.Jan A. Niemeijer vult deze lacune in Jetses' werk met dit fraaie en kleurrijke overzicht over de beroemde illustrator als sprookjestekenaar. Cornelis Jetses als sprookje...

INFORMATIE

AUTEUR
Chris Niemeijer
DIMENSIE
3,94 MB
BESTANDSNAAM
Cornelis Jetses als sprookjestekenaar.pdf

OMSCHRIJVING

Cornelis Jetses werd beroemd door zijn historische taferelen en vooral van de tekeningen van Ot en Sien en Afke's tiental. Veel minder bekend zijn de prachtige tekeningen die hij maakte voor de sprookjes van onder anderen Andersen en Grimm.Jan A. Niemeijer vult deze lacune in Jetses' werk met dit fraaie en kleurrijke overzicht over de beroemde illustrator als sprookjestekenaar. Het staat onomstotelijk vast dat men nog steeds niet is uitgekeken op het werk van Cornelis Jetses (1873-1955). Aan zijn verfijnde tekeningen en aquarellen voegde hij een bijzondere dimensie toe, waardoor ze ook nu nog boeien en fascineren. Wat ook in zijn sprookjesprenten opvalt, is zijn uitstekende compositievermogen en de knappe verdeling van de objecten over het vlak. Zijn aquarellen zijn prachtig transparant, zodat de donkerste partijen nog doorzichtig blijven en de helderste kleuren warm en feestelijk opbloeien. In zijn illustraties paart hij monumentaliteit aan speelse beweeglijkheid. Altijd ademen zijn tekeningen sfeer.Jan A. Niemeijer uit Groningen is de absolute kenner van het werk van Cornelis Jetses. Hij publiceerde eerder de titels Uit het schetsboek van Cornelis Jetses, Kinderen van het platteland, Toen je nog op straat kon spelen, Leven op het platteland en de geïllustreerde biografie De wereld van Cornelis Jetses.

Wil je het boek lezen?Cornelis Jetses als sprookjestekenaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Chris Niemeijer. Lezen Cornelis Jetses als sprookjestekenaar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN