Voetbaltaal

Voetbaltaal - A. Kantelberg | Nextbestfoodprocessors.com

...tige termen en uitspraken opgeleverd, die de Nederlandse taal hebben verrijkt ... Voetbal in België - Wikipedia ... . Bekend is het cruijffiaans. Maar ook andere spelers, trainers en ook tv-presentators leverden een mooie bijdrage aan de Nederlandse taal. Vernieuwde voetbaltaal. In 1990 publiceerde de taalkundige en schrijver René Appel het boekje Voetbaltaal, waarin hij uitgebreid ingaat op de taaleigenaardigheden van de voetbalwereld. Hier vindt u de digitale versie. In de voetbaltaal gebeurt precies hetzelfd ... Cookies op Metro en andere Mediahuis websites ... . Hier vindt u de digitale versie. In de voetbaltaal gebeurt precies hetzelfde. Veel Engelse woorden zijn ook letterlijk vertaald in een Nederlands equivalent: voetbal voor football is het zuiverste voorbeeld. In principe kunnen er ook nieuwe, tot dan toe nog niet bestaande woorden worden bedacht als jargon. De voetbaltaal heeft dat soort woorden eigenlijk niet of nau...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Kantelberg
DIMENSIE
9,30 MB
BESTANDSNAAM
Voetbaltaal.pdf

OMSCHRIJVING

Voetbaltaal is verplichte kost voor iedereen die het Nederlands weliswaar meester is, maar geen benul heeft van de specifieke betekenis van die woorden in het voetbaljargon. Want hoe kan het in ’s hemelsnaam dat je diepte kunt bréngen door de achterlijn te hálen? En hoe bestaat het dat een topvoetballer geen ‘linkerbeen’ kan hebben, maar toch gewoon kan lopen?

Wil je het boek lezen?Voetbaltaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Kantelberg. Lezen Voetbaltaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN