Rechtspraak is mensenwerk

Rechtspraak is mensenwerk - Michiel van Kleef | Nextbestfoodprocessors.com

.... Rechtspraak is mensenwerk . Daarom stellen wij ons graag aan u voor ... Rechtspraak is mensenwerk (e-boek) | Michiel van Kleef ... ... . Wij zijn Carlo Mensink en Lotte van de Wetering. Advocaten met hart voor ons vak en een hartgrondige hekel aan onrecht. Wij hebben allebei heel bewust voor onze rechtenstudie gekozen. Er wordt altijd gezegd dat mensen rechten gaan studeren als ze niet weten wat ze willen. Rechtspraak is mensenwerk, dus als dat plotseling via de telefoon moet is het wel even wennen. Lees wat rechter Lieneke de Klerk daarover blogt: De... T1 - Rechts ... Rechtspraak is mensenwerk: zestien rechters over de ... ... . Lees wat rechter Lieneke de Klerk daarover blogt: De... T1 - Rechtspraak is mensenwerk. AU - Giesen, I. N1 - Pagination: 6. PY - 2003. Y1 - 2003. N2 - Moet de rechter in zijn oordeelsvorming blijk geven van zijn emoties? In deze bijdrage aan de rubriek 'Forum' beantwoordt Giesen deze vraag met 'ja'. AB - Moet de rechter in zijn oordeelsvorming blijk geven van zijn emoties? Rechtspraak is mensenwerk: zestien rechters over de dilemma's van hun vak eBook: van Kleef,Michiel, van Kleef,Suse: Amazon.nl: Kindle Store Nederland telt meer dan tweeduizend rechters: mannen en vrouwen die dagelijks rechtspreken. Hun vonnissen zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op de objectieve regels van het recht, maar ook persoonlijke afwegingen spelen een rol. Dat maakt rechtspraak tot mensenwerk. En mensen maken fouten. De Schiedammer parkmoord, de Deventer moordzaak, Lucia de B.: voorbeelden van zaken … Lees „Rechtspraak is mensenwerk zestien rechters over de dilemma's van hun vak" door Michiel van Kleef verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Nederland telt meer dan tweeduizend rechters: mannen en vrouwen die dagelijks rechtspreken. Hun vonnissen zijn voor een ... Rechtspraak is mensenwerk bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Het e-...

INFORMATIE

AUTEUR
Michiel van Kleef
DIMENSIE
7,55 MB
BESTANDSNAAM
Rechtspraak is mensenwerk.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland telt meer dan tweeduizend rechters: mannen envrouwen die dagelijks rechtspreken. Hun vonnissen zijn vooreen belangrijk deel gebaseerd op de objectieve regels vanhet recht, maar ook persoonlijke afwegingen spelen een rol.Dat maakt rechtspraak tot mensenwerk. En mensen makenfouten.De Schiedammer parkmoord, de Deventer moordzaak, Luciade B.: voorbeelden van zaken waarbij rechters beslissingennamen die de rechterlijke macht de afgelopen jaren in opspraakbrachten. De omstreden verlofverlening aan tbs'ers,de tijdelijke vrijlating van Saban B. en de wraking van rechtersin het proces-Wilders droegen daar recentelijk ook aanbij. Dit soort zaken bepaalt vaak ons beeld van de rechter.Maar strafzaken vormen maar een zeer klein deel van hunwerk. Wat doen al die rechters precies? En waarom wordtiemand rechter? Wat zijn het voor mensen? Hoe zwaar ishun werk? Liggen ze wel eens wakker van een vonnis? En hoevoorkom je dat je afgestompt raakt als je dag in dag uit metmisdaad en misstanden wordt geconfronteerd?Een boek over beeldvorming en clichés, over frustraties enteleurstellingen. Maar ook over passie en plezier, want rechtspraakis mensenwerk.

Wil je het boek lezen?Rechtspraak is mensenwerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michiel van Kleef. Lezen Rechtspraak is mensenwerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN