Droomnovelle en Casanova's thuisreis

Droomnovelle en Casanova's thuisreis - Arthur Schnitzler | Nextbestfoodprocessors.com

...rgen in huis De Weense Arts Arthur Schnitzler (1862-1931), stad- en tijdsgenoot van Sigmund Freud, sluit in 1928 zijn literaire carrière af met een roman, Therese ... Droomnovelle en Casanova's thuisreis - Arthur Schnitzler ... ... .. Schnitzler toont hier, in de grote lijn en in de details, zijn meesterschap als verteller, een meesterschap dat ook al bleek uit Droomnovelle en Casanova's thuisreis. Droomnovelle en Casanova's thuisreis. Arthur Schnitzler (1862-1931) behoort tot de Oostenrijkse auteurs die bijdrogen tot de ontwikkeling van het Droomnovelle en Casanova's thuisreis book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers. Arthur Schnitzler (1862-1931) behoort tot de Oo... Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Arthur ... Droomnovelle en Casanova s thuisreis,… - voor €8,50 ... . Read 2 reviews from the world's largest community for readers. Arthur Schnitzler (1862-1931) behoort tot de Oo... Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Arthur Schnitzler - Droomnovelle en Casanova's thuisreis Droomnovelle en Casanova's thuisreis De geschiedenis van een vondeling. Prijs: € 16,99: Voor 21.00 besteld, morgen in huis. Vergelijken - Droomnovelle en Casanova's thuisreis - Boek (9031501069) (Arthur Schnitzler) (1931) ISBN: 9789031501069 - Het Boek Droomnovelle en Casanova's thuisreis (90315010...

INFORMATIE

AUTEUR
Arthur Schnitzler
DIMENSIE
10,54 MB
BESTANDSNAAM
Droomnovelle en Casanova's thuisreis.pdf

OMSCHRIJVING

Arthur Schnitzler (1862-1931) behoort tot de Oostenrijkse auteurs die bijdrogen tot de ontwikkeling van het ''Weense impressionisme''. Schnitzlers werk weerspiegelt de bijzondere Weense sfeer in haar mengeling van zwaarmoedigheid en blijmoedige charme, scepsis en wereldse ironie. Zijn toneelstukken zijn novellen en dialoogvorm, in de vertellingen bereikt hij zin rijpste expressie. Traumvolle (1926) beschrijft een huwelijkscrisis, ontstaan doordat man en vrouw bijna andere partners volgen; de psychische realiteit van het niet ''echt'' beleefde verstoort dan de harmonie tussen Fridolin en Albertine, en beiden zoeken compensatie voor de verhinderde ontrouw, hij in een bijna gedroomde werkelijkheid, zij in een bijna werkelijke droom. Droom en werkelijkheid, ernst en spel vloeien ineen, en steeds gaat het bij Schnitzler om het probleem van de liefde in erotische zin. Ook achter de amoureuze avonturen van Casanova''s Heimfahrt (1918) waarin de oudere Casanova zijn toevlucht moet zoeken tot list en bedrog gaat het om de verhouding tussen schijnwereld en werkelijkheid, liefde en seksualiteit. Parallel aan de psychoanalytische ontdekkingen van Sigmund Freud zijn Schnitzlers beschrijven van het intuïtief aangevoelde zielenleven: Schnitzler wordt dan ook wel de Freud in fiction genoemd.

Wil je het boek lezen?Droomnovelle en Casanova's thuisreis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arthur Schnitzler. Lezen Droomnovelle en Casanova's thuisreis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN