Memorandum 5 - Twee middeleeuwse beestenboeken

Memorandum 5 - Twee middeleeuwse beestenboeken - P. de Beauvais | Nextbestfoodprocessors.com

... Littérature française du Moyen Âge 2 ... Middeleeuwen II, 2013-2014 - Studiegids - Universiteit Leiden ... . Twee middeleeuwse beestenboeken, Vert. J.C. Szirmai en R. Lops, MemoranduM 5, Hilversum, Verloren 2005 Richard de Fournival, Le Bestiaire d'Amour et la Response du Bestiaire , Ed. bilingue J. Bianciotto, Paris Champion 2009 Ik kreeg gister een kleinood: Twee middeleeuwse beestenboeken, een uitgave in de. Memorandum-reeks van Uitgeverij Verloren, Hilversum. Het bevat het Beestenboek van Pierre de Beauvais en het Beestenboek van de Liefde van Richard de Fournival. De vertaling is verzorgd door Julia C. ... Twee middeleeuwse beestenboeken - Boeken - Verloren ... . De vertaling is verzorgd door Julia C. SZIRMAI (Universiteit Leiden) en Reinier Lops. informatie bestandsgrootte 5,21 mb bestandsnaam levison's reis.pdf publiceer datum none schrijver hans moll isbn 9789038849034 Twee middeleeuwse beestenboeken, Vert. J.C. Szirmai en R. Lops, MemoranduM 5, Hilversum, Verloren 2005 Richard de Fournival, Le Bestiaire d'Amour et la Response du Bestiaire , Ed. bilingue J. Bianciotto, Paris Champion 2009 Twee middeleeuwse beestenboeken, Vert. J.C. Szirmai en R. Lops, MemoranduM 5, Hilversum, Verloren 2005 Richard de Fournival, Le Bestiaire d'Amour et la Response du Bestiaire , Ed. bilingue J. Bianciotto, Paris Champion 2009 Twee middeleeuwse beestenboeken Beestenboeken zijn een vorm van alternatieve theologie in de Middeleeuwen. In de reeks Memorandum verschenen twee degelijk geannoteerde beestenboekjes, gebaseerd op de het beroemdste beestenboek aller tijden: dat van Petrus van Beauvais en ook op het beestenboek van de liefde van Richard de Fournival. Henriette de Mezquita is een geweldige auteur. Download en lees het boek De lichtkamer op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt De lichtkamer in PDF, ePUB, MOBI. Woekerende wilskracht is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Woekerende wilskracht PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Woekerende wilskracht Signalementen Op reis met Memoria / Peter de Wilde, Annelies van Gijsen, Jesse Mortelmans en Patricia Stoop (red.). Hilversum: Verloren, 2004. - 165 p. (Middeleeuwse Studies en Bronnen 81) isbn 90-6550-809- Prijs: €17, - Deze bundel komt voort uit het onderzoeksproejct 'Memoria in de middeleeuwen' dat wordt uitgevoerd aan de Universiteit van Antwerpen. Fantastische vertellingen uit de vijftiende eeuw . Twee middeleeuwse beestenboeken . Personen P. de Beauvais, R. de Fournival, R. Lops, Ch. de Pizan, M. Rus, A. de la ......

INFORMATIE

AUTEUR
P. de Beauvais
DIMENSIE
10,21 MB
BESTANDSNAAM
Memorandum 5 - Twee middeleeuwse beestenboeken.pdf

OMSCHRIJVING

Begin dertiende eeuw vertaalde Pierre de Beauvais de zeer populaire Physiologus, een beschrijving van dieren en stenen voorzien van een christelijke duiding, in het Oudfrans. Op dit Beestenboek baseerde Richard de Fournival iets later zijn Beestenboek van de Liefde. De eerste tekst legt de nadruk op de morele les die uit de gedragingen der dieren getrokken kan worden, de tweede past de eigenschappen van dieren toe op aspecten van de liefde. Als de caladrius een zieke aankijkt, zal hij genezen; als hij zijn blik afwendt, zal de zieke sterven. Bij Pierre is de vogel het zinnebeeld van Christus die zijn blik afwendde van de joden, bij Richard van de geliefde, die met haar onverschilligheid haar aanbidder doodt. Deze twee bestiares geven een interessant en amusant beeld van het middeleeuwse geloof en bijgeloof en de verschillende manieren waarop de natuur geïnterpreteerd kon worden.

Wil je het boek lezen?Memorandum 5 - Twee middeleeuwse beestenboeken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. de Beauvais. Lezen Memorandum 5 - Twee middeleeuwse beestenboeken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN