Het Wilhelmus voorbij

Het Wilhelmus voorbij - Bram Eidhof | Nextbestfoodprocessors.com

...f inzicht in het debat over burgerschapsonderwijs ... Het Wilhelmus voorbij, Bram Eidhof - Paperback ... ... . Ook geef hij aan hoe hij zelf in dit debat staat. Dit pamflet heeft mij geholpen om mijn eigen gedachten over burgerschap te ordenen. Maar het was ook gewoon 'leuk' om te lezen. Als er een moment is om werk te maken van burgerschapsonderwijs, dan is het nu.' Dat schrijft Bram Eidhof in Het Wilhelmus voorbij, over het ontwikkelen van burgerschap in het onderwijs, een pamflet dat voortkwam uit zijn proefschrift Influencing Youth Citizenship en dat dit jaar verscheen bij Uitgeverij Van Gennep. Bestel Het Wilhelmus voorbij van Bram EIDHOF. G ... Het Wilhelmus voorbij - Bram EIDHOF - 9789461646774 | Bruna.nl ... . Bestel Het Wilhelmus voorbij van Bram EIDHOF. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het Wilhelmus voorbij Over het ontwikkelen van burgerschap in het onderwijs. Bram Eidhof Koop dit boek! paperback/ gebrocheerd: € 9,99 ISBN: 9789461646774, maart 2018 Formaat: 19,0 (h) x 11,5 (b) x 0,9 (d) cm. Gewicht: 98 gram. Uitgever ... Onze democratische cultuur is aan onderhoud toe. Daar kan het onderwijs een belangrijke bijdrage aan leveren, zegt Bram Eidhof in zijn pamflet 'Het Wilhelmus Voorbij'. Maar dan moet burgerschapsonderwijs geen eliteproject of inzet van identiteitspolitiek worden. Na de politieke moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh was de maat vol voor de Tweede K...

INFORMATIE

AUTEUR
Bram Eidhof
DIMENSIE
8,19 MB
BESTANDSNAAM
Het Wilhelmus voorbij.pdf

OMSCHRIJVING

Hakenkruizen in de lift. Meisjes die beweren dat de aanslagen in Parijs in scène zijn gezet. Docenten die zich soms geen raad weten met klassikale discussies over maatschappelijk controversiële onderwerpen. De maatschappij dringt de school steeds verder binnen, maar we weten niet goed hoe we leerlingen voor moeten bereiden op het leven in een democratische samenleving. Waar ligt dat aan? In ieder geval niet aan docenten, want zij vinden het burgerschapsonderwijs het belangrijkste doel van het onderwijs. Daarin worden ze gesteund door hun schoolbesturen. Ook in de Tweede Kamer worden meer en meer vragen gesteld. Leerlingen verplichten om het Wilhelmus te gaan zingen en een bezoekje aan het Rijksmuseum te brengen zal het tij niet keren. In dit pamflet zet Bram Eidhof uiteen wat burgerschap precies is en waarom we er zo mee worstelen. En hoe we voorkomen dat burgerschapsonderwijs een eliteproject of identiteitsproject wordt. In plaats daarvan pleit hij voor scherp gedefinieerd en substantieel burgerschapsonderwijs. Daarmee levert dit pamflet een belangrijke bijdrage aan een hoogst actuele discussie.

Wil je het boek lezen?Het Wilhelmus voorbij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bram Eidhof. Lezen Het Wilhelmus voorbij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN