De olieprins en de opiumboer

De olieprins en de opiumboer - Robert Giebels | Nextbestfoodprocessors.com

...at: € 3 ... Lars van den Berk is een geweldige auteur ... Ebook ePUB: Onze excuses voor het ongemak - geschreven ... ... . Download en lees het boek Gedachten van den Berk op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Gedachten van den Berk in PDF, ePUB, MOBI. Daarvoor is het volgende boekje erg aardig omdat het beelden schetst van de 11 Zuidoost-Aziatische landen (voor jezelf om te lezen, om voor de lessen te gebruiken, om leerlingen -delen- uit te laten lezen): De olieprins en de opiumboer (reportages uit het verre oosten) van Robert Giebels. Prometheus/NRC Handelsblad, 2004, ISBN: 90 446 0502 X ... De olieprins en de opiumboer eBook, Robert Giebels ... ... . Prometheus/NRC Handelsblad, 2004, ISBN: 90 446 0502 X. De olieprins en de opiumboer / reportages uit het Verre Oosten : Prometheus BV Vassallucci, Uitgeverij: 283pp, paperback, boek verkeert in goede staat: € 3,00: Boeken Ben: Lord Moran: De onbekende Churchill : Elsevier te Amsterdam: Harde kaft met stofomslag (iets beschadigd). Boek verkeert in goede staat: € 5,00: Boeken Ben: Ross, Tomas De olieprins en de opiumboer. Reportages uit het verre oosten. Tussen de olieprins en de opiumboer ligt Zuidoost-Azië: elf landen die in niets op elkaar lijken. NRC Handelsblad-correspondent Robert Giebels trok vierenhalf jaar door het gebied en ontmoette de veertienjarige Deung uit Cambodja, die door haar ouders de prostitutie in is gepusht....

INFORMATIE

AUTEUR
Robert Giebels
DIMENSIE
11,28 MB
BESTANDSNAAM
De olieprins en de opiumboer.pdf

OMSCHRIJVING

In Brunei staat een vrijwel leeg achtsterrenhotel naast een uitgestrekt, maar nimmer gebruikt pretpark. Voor miljarden gebouwd door prins Jefri Bolkiah. De broer van de sultan van het rijke oliestaatje wist er in korte tijd veertig miljard euro aan grote mensen-speelgoed doorheen te jagen. Drieduizend kilometer verderop, in Birma, moet de familie van opiumboer Ai Yee het zien te redden met een halve euro per dag. En hopen dat het leger de papaveroogst niet komt vernietigen. Tussen `de olieprins en `de opiumboer ligt Zuidoost-Azië: elf landen in het Verre Oosten met ruim een half miljard mensen, waarover Robert Giebels 32 aanstekelijke, journalistieke verhalen heeft geschreven. Zoals Pattapol, de Thai die alleen nog maar kan lachen sinds vogels bij hem nestjes bouwen die hun gewicht in goud waard zijn. En de veertienjarige Deung uit Cambodja die door haar ouders de prostitutie in is geduwd. Of Nguyen Thi Dien in Vietnam, wier leven door Agent Orange tot een hel is gemaakt. Of de Maleisische huisbaas Mior die jarenlang de `Osama bin Laden van het Verre Oosten als huurder had. En de Filippijnse Angelita Lopez die voor niets in een stenen villa mag wonen, zolang ze dit grafmonument netjes houdt. Robert Giebels was van 2000 tot 2004 correspondent in Zuidoost-Azië voor onder andere NRC Handelsblad en RTL-Nieuws. Nu is hij politiek verslaggever voor de Volkskrant. In 2013 won hij samen met Jan Hoedeman de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, De Tegel, in de categorie Verslaggeving.

Wil je het boek lezen?De olieprins en de opiumboer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Robert Giebels. Lezen De olieprins en de opiumboer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN