Aleph e.a. verhalen

Aleph e.a. verhalen - Borges | Nextbestfoodprocessors.com

... bovennatuurlijke verrassingen. Dit indrukwekkende boek verscheen voor het eerst in 1964 in een Nederlandse vertaling en is sindsdien vele malen herdrukt ... Jorge Luis Borges - De Bezige Bij ... . De man met het absolute geheugen, ... Aleph (or Alef or 脕lefe, transliterated 示) is the first letter of the Semitic abjads, including Phoenician 示膩lep 饜, Hebrew 示膩lef 讗, Aramaic 示膩lap 饜, Syriac 示膩lap虅 軔, and Arabic alif 丕.It also appears as South Arabian 饜┍, and Ge'ez 示盲lef 釆.. These letters are believed to have derived from an Egyptian hieroglyph depicting an ox's head. The Phoenician variant gave rise ... De alef (Hebreeuws ... Boekwinkeltjes.nl - borges, jorge luis - Aleph e.a. verhalen ... .. These letters are believed to have derived from an Egyptian hieroglyph depicting an ox's head. The Phoenician variant gave rise ... De alef (Hebreeuws: 讗诇祝, uitspraak: allef) of allef (Nederlands-Jiddisj) is de eerste letter in het Hebreeuwse alfabet en in het Fenicische alfabet, geschreven als .. De letter alef wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Als medeklinker geeft ze de glottisslag weer. Hierbij is medeklinker beredeneerd vanuit Hebreeuws oogpunt. Ook kan ze een hiaat aangeven, ook al is daarbij geen sprake van ... De Aleph is een verhalenbundel die me moeite kostte om er doorheen te komen. De verhalen zijn, zoals bekend, bizar, maar in die korte stukken weet Borges ook nog eens vrij ingewikkeld om de brij heen te draaien door met allerhande namen en plaatsen op de proppen te komen en lastige zinnen te schrijven. In zijn blog schrijft Paulo Coelho dat de Aleph is waar tijd en ruimte samenvallen. Daarbij verwijst hij ook naar een verhaal van Jorge Luis Borges uit "De Aleph en andere verhalen" (een bundel filosofische verhalen met bovennatuurlijke verrassingen). De Aleph staat in dat verhaal voor: die alles bevat wat ooit is geweest en wat ooit zal zijn. Borges schreef alleen verhalen, gedichten, essays, en geen romans, maar in een paar regels haalt hij meer overhoop dan anderen in tien romans. Dat komt omdat hij een hele bibliotheek in zijn hoofd heeft, waaruit hij voortdurend achteloos citeert. Maar het komt vooral door zijn combinatie van... De Aleph en andere verhalen (Boek) door Jorge Luis Borges Taal: Nederlands Genre: verhalenbundel Uitgave: Amsterdam, 1998 ISBN: 90-234-6191-6...

INFORMATIE

AUTEUR
Borges
DIMENSIE
3,48 MB
BESTANDSNAAM
Aleph e.a. verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

UItgave is een van de vier delen in de cassette De Borges Bibliotheek (90 234 1177 3, 鈧 59,50). Niet los verkrijgbaar. Mijn eerste boek stamt uit het jaar 1923. Mijn Verzameld Werk verenigt nu de inspanningen van een halve eeuw. Ik weet niet welke verdienste het zal hebben, maar het maakt me toch blij de veelheid van thema's te zien die het in zich bergt. Het vaderland, de grillige sporen van de voorouders, de literatuur die de taal van bevolkingen eerst, de filosofie毛n die ik geprobeerd heb te doorgronden, de avondschemeringen, de vrije uurtjes, de rafelranden van mijn stad, mijn wonderlijke leven, waarvan de mogelijke rechtvaardiging in deze bladzijden te vinden is, de vergetelheid en de teruggevonden dromen...J.L.B.

Wil je het boek lezen?Aleph e.a. verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Borges. Lezen Aleph e.a. verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN