Dageraad Van Oranje-Nassau

Dageraad Van Oranje-Nassau - T. Coppens | Nextbestfoodprocessors.com

...u bevat de drie succesvolle, uitstekend gedocumenteerde historische romans De vrouwen van Willem van Oranje, Maurits, zoon van de Zwijger en Frederik Hendrik en Amalia van Solms ... Uitgeverij Omniboek | 873 ... .Over Hortense:'Coppens geeft een compleet en fascinerend beeld van het leven van de op Martinique geboren Hortense.' Dageraad van Oranje-Nassau. Auteur: Thera Coppens. Genre: streekroman. Jaar van publicatie: 1977. Waardering: (Omschrijving: Roman over de levens van Willem van Oranje (1533-1584) en zijn zonen Maurits (1567-1625) en Frederik Hendrik (1584-1647). Bijzonderheden: De dageraad van Oranje-Nassau bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Dageraad van Oranje-Nassau book. Read 2 reviews from the world's larges ... Thera Coppens - Wikipedia ... . Bijzonderheden: De dageraad van Oranje-Nassau bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Dageraad van Oranje-Nassau book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers. In 1568 neemt Willem van Oranje het op voor het getergde ... Dageraad van Oranje Nassau, geromantiseerde biografieën (Meulenhoff 2009) ISBN 9789029084444 (eerder verschenen bij de Prom, 2001) Een trilogie waarin opgenomen: De vrouwen van Willem van Oranje, ISBN 9026121431; Maurits, zoon van de Zwijger, ISBN 9026101813; Frederik Hendrik en Amalia van Solms, ISBN 9026102313; Hortense. Dageraad van Oranje-Nassau. ISBN 90 6801 788 8. Uitgeverij Meulenhoff. € 25 (uitverkocht) Aan het begin van de Oranje Nassau dynastie staan drie sterke historische figuren, mannen die moesten vechten met verstand en wapens, mannen die streden tegen onrecht en voor de vrijheid, mannen die in de kunst van de zestiende en zeventiende eeuw reflecteren als Oranjehelden of bandieten. De dageraad van Oranje-Nassau | IS...

INFORMATIE

AUTEUR
T. Coppens
DIMENSIE
7,57 MB
BESTANDSNAAM
Dageraad Van Oranje-Nassau.pdf

OMSCHRIJVING

Thera CoppensDageraad van Oranje-Nassau-----------------------------------Drie historische romans ineen over de strijd voor een onafhankelijke staat.Van Hortense. De vergeten koningin van Holland zijn 10.000 exemplaren verkocht.Zeer toegankelijke, verhalende geschiedenis van de Oranje-familie.Dagtochten langs historische locaties in Amersfoort i.v.m. 750-jarig bestaan van de stad.Website www.historisch-toerisme-bureau.nl. -----------------------------------In 1568 neemt Willem van Oranje het op voor het getergde volk van de Lage Landen, dat door de Spanjaarden onderdrukt wordt. Hij offert het leven van zijn drie broers, het Nassaukapitaal, zijn huwelijk en zijn titels op om zijn ideaal te verwezenlijken: een zelfstandige staat waarin vrijheid van geweten heerst. Als hij in 1584 wordt vermoord, laat hij twaalf kinderen achter.Dankzij Johan van Oldenbarnevelt wordt Willems zoon Maurits op achttienjarige leeftijd stadhouder van de Republiek. Met zijn geniale militaire talent weet hij de Spaanse overmacht spectaculaire nederlagen toe te brengen.De oorlog woedt voort als Frederik Hendrik, de zeventien jaar jongere broer van Maurits, in 1625 het bewind overneemt. Met Amalia van Solms aan zijn zijde slaagt hij erin de eenheid van het volk te herstellen en de lange strijd van zijn vader en broer te voltooien. Dageraad van Oranje-Nassau bevat de drie succesvolle, uitstekend gedocumenteerde historische romans De vrouwen van Willem van Oranje, Maurits, zoon van de Zwijger en Frederik Hendrik en Amalia van Solms.Over Hortense:'Coppens geeft een compleet en fascinerend beeld van het leven van de op Martinique geboren Hortense.' De StandaardThera Coppens (1947) is auteur van historische boeken als Antonius Mor, hofschilder van Karel v en Baarnse lusthoven. Bij Meulenhoff verschenen Marie Cornélie. Dagboek van haar reis naar het hof van Sint-Petersburg en Hortense. De vergeten koningin van Holland. Coppens publiceerde onder andere in NRC Handelsblad, Vitrine en Nouveau.

Wil je het boek lezen?Dageraad Van Oranje-Nassau in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur T. Coppens. Lezen Dageraad Van Oranje-Nassau Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN