Macht verloren, gezag versterkt

Macht verloren, gezag versterkt - J. Th. J. van den Berg | Nextbestfoodprocessors.com

...ndkoming van het salaris van de eerste Koning en de rol ... Macht verloren, gezag versterkt - Koningshuizen ... ... ... Free 2-day shipping. Buy Macht verloren, gezag versterkt - eBook at Walmart.com Macht verloren, gezag versterkt In deze bundel heeft de gezaghebbende kenner van de Nederlandse politieke en parlementaire geschiedenis J.Th.J. van den Berg al zijn stukken bijeengebracht die hij vanaf de jaren zeventig heeft geschreven over de wisselwerking tussen politiek en monarchie. Daarnaast is het mogelijk om het gezamenlijk gezag van ... Macht verloren, gezag versterkt - Joop van den Berg ... ... . Daarnaast is het mogelijk om het gezamenlijk gezag van twee niet gehuwde ouders te beëindigen en het gezag aan één van hen te laten toekomen. Dit kan echter enkel met tussenkomst van de rechtbank. Ouderlijk gezag van één van de ouders en een ander. Het ouderlijk gezag kan ook aan een ander dan een ouder worden toegekend. Macht verloren, gezag versterkt In deze bundel heeft de gezaghebbende kenner van de Nederlandse politieke en parlementaire geschiedenis J.Th.J. van den Berg al zijn stukken bijeengebracht die hij vanaf de jaren zeventig heeft geschreven over de wisselwerking tussen politiek en monarchie. Hij behandelt uiteenlopende kwesties. Van de totstandkoming van het salaris van de eerste Koning en de rol ... Het boek Macht verloren, gezag versterkt.Historische en staatsrechtelijke opmerkingen over het koningschap in Nederland, dat binnenkort verschijnt bij uitgeverij Elsevier, bevat de verzamelde artikelen en columns die prof. dr. Joop van den Berg vanaf 1977 heeft geschreven over het koningschap. Het boek biedt een overzicht van en inzicht in de ontwikkelingen die het instituut koningschap heeft ......

INFORMATIE

AUTEUR
J. Th. J. van den Berg
DIMENSIE
9,69 MB
BESTANDSNAAM
Macht verloren, gezag versterkt.pdf

OMSCHRIJVING

Macht verloren, gezag versterktIn deze bundel heeft de gezaghebbende kenner van de Nederlandse politieke enparlementaire geschiedenis J.Th.J. van den Berg al zijn stukken bijeengebrachtdie hij vanaf de jaren zeventig heeft geschreven over de wisselwerking tussenpolitiek en monarchie.Hij behandelt uiteenlopende kwesties. Van de totstandkoming van het salaris vande eerste Koning en de rol van de ‘rode’ beschermers Willem Drees, Joop den Uylen Wim Kok tot de Koningin in tijden van populisme.Zijn grote expertise blijkt ook uit zijn stukken over de functie van het staatshoofdtijdens de formatie, de verhouding tussen de Koning en de minister-president,en het ‘Zweedse model’.Door zijn humor, soepele schrijfstijl en aandacht voor anekdotes is deze bundelgeschikt voor een brede groep lezers.

Wil je het boek lezen?Macht verloren, gezag versterkt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Th. J. van den Berg. Lezen Macht verloren, gezag versterkt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN