Misleid door toeval

Misleid door toeval - nassim taleb | Nextbestfoodprocessors.com

...risis en hoogleraar risicoanalyse aan de Universiteit van New York ... Ons brein kan niets met toeval - NEMO Kennislink ... . Misleid door toeval "We favor the visible, the embedded, the personal, the narrated and the tangible. We scorn the abstract" — Nassim Nicholas Taleb, Fooled by Randomness (2001) Kies een pakket om artikelen te kunnen bekijken Start direct Inloggen. Micro learning. Do's ... Misleid door toeval verandert de manier waarop je denkt over succes in het leven. Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van ... Misleid door toeval | Boeken ... . Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Misleid door toeval verandert de manier waarop je denkt over succes in het leven. Voor Nassim Nicholas Taleb geldt een waarschuwing van de Griekse wetgever Solon als belangrijk levensmotto: 'Een mens kan in zijn leven getroffen worden door tal van tegenslagen, en daarom doen we er goed aan niet prat te gaan op ons huidige welvaren en geen bewondering te uiten voor iemands geluk dat in de ......

INFORMATIE

AUTEUR
nassim taleb
DIMENSIE
3,80 MB
BESTANDSNAAM
Misleid door toeval.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom is de een succesvoller dan de ander? Door talent of vaardigheden, of door iets onvoorspelbaars als toeval? Had de wereld er ook anders uit kunnen zien?Ons brein is op verhalen ingesteld en laat zich van alles wijsmaken - terwijl toeval een grotere rol in het leven speelt dan we denken. Misleid door toeval gaat over geluk, vermomd en waargenomen als niet-geluk (dat wil zeggen, vakmanschap of deskundigheid) en over toeval, vermomd en waargenomen als niet-toeval (dat wil zeggen, bepaaldheid of determinisme). We schrijven successen toe aan persoonlijke kwaliteiten en mislukkingen aan toeval. Maar successen ontstaan vaak door een onevenredig grote hoeveelheid geluk.Nassim Nicholas Taleb bespreekt het verschil tussen ruis en informatie en verkent de aard van toeval in een onderhoudende tocht langs het hof van Croesus, Wall Street en de financiële wereld, Russisch roulette, Monte Carlo-methoden, de filosofieën van Kant en Popper, de literatuur, de politiek en de natuurwetenschappen. Misleid door toeval verandert de manier waarop je denkt over succes in het leven.Voor Nassim Nicholas Taleb geldt een waarschuwing van de Griekse wetgever Solon als belangrijk levensmotto:'Een mens kan in zijn leven getroffen worden door tal van tegenslagen, en daarom doen we er goed aan niet prat te gaan op ons huidige welvaren en geen bewondering te uiten voor iemands geluk dat in de toekomst nog kan veranderen. Want de toekomst is onzeker en onberekenbaar, zodat alleen hij gelukkig genoemd mag worden aan wie de godheid tot aan zijn levenseinde voorspoed heeft geschonken.'Na een werkend bestaan op Wall Street als succesvol handelaar, doet Taleb het nu rustiger aan als filosoof, essayist, voorspeller van de kredietcrisis en hoogleraar risicoanalyse aan de Universiteit van New York. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds De Zwarte Zwaan.

Wil je het boek lezen?Misleid door toeval in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nassim taleb. Lezen Misleid door toeval Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN