Zelf denken

Zelf denken - Harald Welzer | Nextbestfoodprocessors.com

...rknemersvaardigheden ook handvatten nodig om zich staande te houden in het dagelijkse leven, Met deze serie leert de leerling hoe hij zelfstandig zijn leven kan inrichten, Van het regelen ... Een wedstrijd in zelf denken | Trouw ... ... Zelf denken is een stevige wake up call voor een ieder van ons. Harald Welzer spreekt de lezer direct aan: 'je verklaart jezelf zo dom en onbekwaam dat je ondanks een goede opleiding, een naar wereldmaatstaven exorbitant hoog inkomen en dito levensstandaard, ondanks een overdaad aan vrije tijd, mobiliteit en keuzemogelijkheden 'niets kunt doen' tegen de verdere vernietiging van de wereld'. Zelf denken. We stellen je een aantal vragen over hoe de toekomst er met robots uit gaat zien. Wat denk jij? Wat mag wel? Wat kan absoluut niet? Spreek met elkaar en daag elkaar uit te f ... Synoniemen van denken; ander woord voor denken ... ... . Zelf denken. We stellen je een aantal vragen over hoe de toekomst er met robots uit gaat zien. Wat denk jij? Wat mag wel? Wat kan absoluut niet? Spreek met elkaar en daag elkaar uit te fantaseren en te filosoferen over de toekomst. Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven. VOF zelf denken doen is opgericht om te inspireren, ondersteunen en adviseren bij meer zelf denken en doen in plaats van afhankelijk te zijn van bedrijven en professionals. Samen met u werken we aan een duurzame samenleving, waarin mensen minder afhankelijk zijn van professionals en meer voor zichzelf en anderen zorgen. Wie kritisch nadenkt, leert niet uit zijn hoofd wat goed en fout is, maar denkt zelf na over die vraag. Bij creatief denken, tot slot, draait het juist niet om tot de kern komen, maar om het aandragen van alternatieven, het zogenoemde 'out-of-the-box-denken.' Zelf denken. Het is dus belangrijk dat mensen zelf denken als je wilt voorkomen dat je in de situatie terecht komt, waarin we tegenwoordig zitten. Maar om zelf te kunnen denken moet je mensen wel zelf willen laten denken. Maar je moet ook de tijd vrij willen maken om met iemand zijn gedachten langs te lopen. Vertalingen in context van "zelf denken" in Nederlands-Frans van Reverso Context: Je moet ook niet zelf denken. Toch is zelf denken een belangrijke factor bij leren. Twee systemen van denken. Informeel leren is dikwijls effectief juist doordat leerlingen 'gedwongen' zijn om zelf te denken. Kahneman (2011) onderscheidt twee systemen van denken: de snelle, intuïtieve; de langzame, meer analytische. Zelf denken is een stevige wake up call voor een ieder van ons. Harald Welzer spreekt de lezer direct aan: "Je verklaart jezelf zo dom en onbekwaam dat je ondanks een goede opleiding, een naar wereldmaatstaven exorbitant hoog inkomen en dito levensstandaard, ondanks een ove...

INFORMATIE

AUTEUR
Harald Welzer
DIMENSIE
10,44 MB
BESTANDSNAAM
Zelf denken.pdf

OMSCHRIJVING

Zelf denken 1e druk is een boek van Harald Welzer uitgegeven bij Samenwerkende Uitgevers Vof. ISBN 9789062245406 Zelf denken is een stevige wake up call voor een ieder van ons. Harald Welzer spreekt de lezer direct aan: 'je verklaart jezelf zo dom en onbekwaam dat je ondanks een goede opleiding, een naar wereldmaatstaven exorbitant hoog inkomen en dito levensstandaard, ondanks een overdaad aan vrije tijd, mobiliteit en keuzemogelijkheden 'niets kunt doen' tegen de verdere vernietiging van de wereld'. Welzer is behoorlijk kritisch voor de huidige wereld, voor de ecologische beweging, maar ook voor zichzelf. En dat maakt zijn boodschap sterk en geloofwaardig. Harald Welzer weet haarfijn de mechanismen bloot te leggen die de daadwerkelijke veranderingen fnuiken. Als sociaalpsycholoog laat Welzer zien hoe ecologische kwesties steeds terug te voeren zijn op sociale en culturele kwesties: ze gaan altijd over de bestaansvoorwaarden van menselijke gemeenschappen. En ze zijn zo ingebed in onze cultuur en denken, dat we ons vaak niet eens bewust zijn van onze alledaagse routines. En iets waarvan je je niet bewust bent, kun je niet bekritiseren of in twijfel trekken.Harald Welzer biedt in dit boek een aanstekelijke analyse en inspirerende voorbeelden van ondernemers en gemeenschappen die wel, en met succes, het roer hebben omgegooid. Tot slot geeft Welzer twaalf heldere richtlijnen om ons ook zelf te verzetten.1. Alles zou anders kunnen zijn.2. Het hangt uitsluitend van jezelf af of er iets verandert.3. Neem jezelf daarom ook serieus.4. Houd op met in te stemmen.5. Bied verzet zodra je niet instemt.6. Je hebt ontzettend veel speelruimte.7. Vergroot je speelruimte waar je bent en waar je invloed hebt.8. Sluit bondgenootschappen.9. Houd rekening met tegenslagen, vooral met tegenslagen die je zelf veroorzaakt.10. Jij draagt geen verantwoordelijkheid voor de wereld.11. Hoe je verzet eruitziet, hangt af van uw mogelijkheden.12. En van wat je leuk vindt.

Wil je het boek lezen?Zelf denken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harald Welzer. Lezen Zelf denken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN