Het smelt

Het smelt - Lize Spit | Nextbestfoodprocessors.com

... ter plaatse trillen. Het smelt. 1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens ... 'Het Smelt' van Lize Spit wint de NRC Boekenwedstrijd - NRC ... . De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze. Geschreven bij Het smelt. Diepe indruk heeft dit verhaal achtergelaten, hoe is het mogelijk om zo op te groeien. Onbeschrijflijk rauw, niet in taalgebruik, maar wel in wat er zich afspeelt in het hoofd van de hoofdpersoon en wat er werkelijk gebeurt in combinatie met het leven op ... Het smelt by Lize Spit - Goodreads ... . Onbeschrijflijk rauw, niet in taalgebruik, maar wel in wat er zich afspeelt in het hoofd van de hoofdpersoon en wat er werkelijk gebeurt in combinatie met het leven op het platteland. Het smelt door Lize Spit Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Leesaanwijzingen. Het smelt is een dik boek waar je even in moet komen.Dat ligt niet aan het Vlaams: dat went snel genoeg. Je ontdekt al gauw dat er drie soorten hoofdstukken zijn, die in een vaste volgorde staan: een hoofdstuk met een tijdsaanduiding (vanaf 9.00 uur, op een dag in december 2015), een met een datum (zomer 2002) en een met een gewone titel, waarin de voorgeschiedenis wordt ... In Het smelt presenteert Spit aan de lopende band sterke, dorpse beelden in fraaie, vaak vrij korte zinnen. Maar waar in Jan Wolkers' roman uiteindelijk de mildheid overheerst, de verteller is ook al rond de veertig, blijkt de vertelster bij Lize Spit steeds duidelijker gedreven door wrok. Door energie toe te voegen gaan moleculen sneller trillen, zodat ze loskomen van hun vaste plaats en door elkaar gaan bewegen. De temperatuur waarbij moleculen loskomen van hun vaste plaats wordt het smeltpunt genoemd. Het smelt Lize Spit. Nederlands | Paperback € 15,00 + 30 punten . Uitgave Op bestelling, levertermijn 4 à 5 werkd...

INFORMATIE

AUTEUR
Lize Spit
DIMENSIE
10,38 MB
BESTANDSNAAM
Het smelt.pdf

OMSCHRIJVING

In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt. Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die 480 pagina’s lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het smelt is een roman die je verslagen achterlaat.Meer boeken van Lize Spit.

Wil je het boek lezen?Het smelt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lize Spit. Lezen Het smelt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN